Vårblomst-skattejakt hos Maria :)

Jeg er i Horten denne langhelgen i forbindelse med foredraget jeg holder på Tilboligens kundekveld (betalt oppdrag), og dette kunne jo ikke vært bedre timet for vårblomsskattetjakt! Det har vært pangvær i dag, og jeg kunne rusle rundt i hagen til Maria og myse etter små fargeflekker mellom snøflakene. Og jammen fant jeg noen!

Det er få ting som slår årets aller aller første «jeg har overlevd vinteren og blomstrer nå helt på egenhånd takk» blomst, og i år ble det den gule krokusen ‘Goldilocks’. Det er en begerkrokus, Crocus chrysanthus, og de er generelt av de første krokusene. De er ekstra små, og ekstra søte, og ekstra kjærkommne 🙂

Men det var ikke den eneste 😀
Jeg fant også noen hvite krokuser, Crocus ochroleucus, og den tofargede ‘Prince Claus’. Han siste var litt blyg og ville ikke vise ansiktet så han tok jeg ikke bilde av, men jeg regner med at han kommer opp av jorden på balkongen også sånn etterhvert, så dere skal da få hilse på 😉

hvit krokus som presser seg opp mellom døde blader

Jeg er uhyre svak for blomster som tutler opp mellom blader! Må bare få sagt det altså 😀

Allium løkspire, grønn med rød kant

Men det er jo ikke bare blomster som er fint. Selve løkspirene kan også være uhyre lekre, og få er mer dekorative på dette stadiet enn allium. Usikker på om absolutt alle prydløker /allium er like fine, men alle jeg har lagt merke til har denne nydelige fargesjateringen yttererst på bladene 🙂

Og så plutselig var det ikke bare nede på bakken det var noe fint! Dette er en duftkrossved, Viburnum bodnantense ‘Charles Lamont’. Om du vil lese om denne geniale vårblomstrende busken, så har jeg en god artikkel her.  

Til sist, den aller flittigeste vårblomstrerene av alle. En skjønn storfamilie av snøklokker 🙂

Ønsker deg en finfin helg! Følg meg gjerne på Instagram-story for mer vårjakt!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

2 KOMMENTARER

  1. Du er så god til å se de små ting en kan legge merke til og glede seg over. Det er mye å lære av deg! Takk skal du ha!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her