Mine favoritter hos Hageglede :)

Reklame

Jeg gjorde i fjor høst et artig og vellykket samarbeide med Hageglede. Nå er jeg i gang igjen og i dag vil jeg løfte frem mine favoritter i Hagegledes nettbutikk. De har et stort utvalg, og frakt er kun 69 kr, og gratis om du handler for 750kr 🙂

Og også denne gangen har jeg fått lov å gi dere en skikkelig superrabatt:
Bruk rabattkoden Moseplassen, og få 20% avslag på alle knoll, frø og barrotsplanter!
(altså alt i denne kategorien)

Jeg skal vise deg:
– Først litt fra knoll-avdelingen
– Så noen barrotsstauder
– Og så litt i matplanteseksjonen
– Og ikke minst noen frø… De har bla kjempeutvalg av blomsterengfrø!

Knoller og løk:

Georginer/ dahlia
Jeg er arvelig belastet georgineentusiast, og veit mange av dere lesere er enige i at dette er en perfekt plante for å få vakre bed utover sensommer og høst! Fordrer en solrik og varm vokseplass og jevnlig vanning og gjødsel, men belønner deg med ivrig blomstring. Georgineknollene tåler ikke å fryse, men er er relativt enkle å overvintre inne. Er dessverre svært populær for snegler.

Georgine her herlige ved at blomstene har stor variasjon i farger og form og størrelser. Velger du de som er «åpne» (så du ser det gule i midten) så er de i tillegg til å være vakre for deg også veldig populære for humler og sommerfugler.

Se hele Hagegledes enorme georgineutvalg her

Sjokoladekosmos
En favoritt i krukker hos meg i flere år nå. Jeg synes den er finest når det står flere sammen i en krukke, men den kan også fungere godt i en sammenplantning. Dufter svakt av sjokolade, og er dypt elsket av humlene 😀

Liker seg best i sol, og tåler ikke frost.

Du finner sjokoladekosmosen her

Duftgladiol / duftlilje
Denne så jeg i hagen til min svigerinne i fjor sommer, og falt helt i staver. Bare SE på bildene! Den avgir en mild duft på kvelden og er perfekt i en krukke nær sitteplassen. Blir riktig høy, og er populær for de minste pollinatorene. Svigerinnen sa den hadde vært veldig enkel å ha med å gjøre så nå gleder jeg meg til å ha de på balkongen. Liker seg nok også best i sol, og tåler ikke frost.

Du finner to ulike duftgladeolpakker og masse andre gladeoler her

.

Barrotsstauder

Første gang jeg fikk barrotstauder var jeg noe skeptisk kan man si. En pose brune pinner skulle liksom bli en plante??? Men joda, om kvaliteten er bra så er barrrotsplanter helt topp. Hvordan plantepakken oppbevares fra produksjon til salg er essensielt for kvaliteten, de tørker nemlig lett ut, og der har Hageglede den store fordelen at varen går omtrent direkte fra produsent og til deg, ingen mellomlagring i tørr butikk eller rått lager.

Så, derfor er jeg komfortabel med å anbefale dere å kjøpe barrotsplanter. Bare husk å plante de ganske raskt (la de bo i en potte inne først)

Du finner alle barrotsstaudene her

Peoner
Ahh, peoner, finnes det en vakrere staude? Peoner er faktisk ganske greie å ha med å gjøre når de får stå i ro i et bed. Det første året blir det ikke nødvendigvis blomstring, men når de har etablert seg så vil de både blomstre og vokse seg større.

Herdige helt til H5, så peoner kan bo i store deler av landet!
Bonus: Om du velger deg peoner som har åpen blomst så er de supre for humler, og uansett blomsterform så er dette en plante sneglene stort sett lar stå i fred.

Hageglede har ti slag, du finner de her 🙂

Rosa liljekonvall
Jeg har aldri dyrket liljekonvall i egen hage. For meg er det en plante jeg plukket på hemmelige steder (ja, jeg hadde som barn tre hemmelige liljekonvallsteder… hehe). Jeg har av en eller annen grunn tenkt liljekonvall var vanskelig å lykkes med, men når det dukket opp en ROSA liljekonvall i Hagegledes butikk så ble jeg så fjetret at jeg bare måtte sjekke opp, og det tok ikke lang tid å innse at liljekonvall slettes ikke er krevende (nesten litt tvert i mot, den kan om de trives ta litt av og bør ikke stå i bed med tandre naboer).

Så. Nå skal jeg prøve rosa, i krukke fordi det jo er det jeg har. Blir du med på eksperimentet?

Du finner den her

Akeleie
Akeleie er en sånn staude det er ganske greit å så. Men, siden jeg aldri kommer lengre enn til å kjøpe frøene, så har jeg nå kjøpt en barrotspakke av Black Barlow i stedet (det er den på bildet over). Om jeg skulle fått somlet meg til å så en av de ørten frøpakkene jeg har så gidder jeg uansett ikke vente til neste år før jeg får se en akeleie i hagen, savner de veldig og vil ha akeleie NÅ 🙂

Akeleier er tøffe og herdige skapninger, H7-H8. Så, passer hos nesten alle, og er en plante som humlene eeeeeelsker og sneglene går forbi 🙂

Du finner Hagegledes akeleier her.

Matplanter:

Bringebær:
Jeg elsker bringebær og  synes ikke en hage kan være uten… (selv om jeg var uten i mange år på Nordstrand, hvorfor begriper jeg ikke). Men nå på balkongen har jeg hatt en i krukke, og det funket kjempebra, nå vil jeg ha ett slag til. Det er så kos å plukke solvarme bær i munnen at en busk ikke greide å lage nok bær, og dessuten liker jeg å få ulike smaksopplevelser 🙂

Hageglede har et slag bringebær: ‘Mallinge Promise’. Den skal være god på smak, men jeg veit dessverre ikke hvor herdig denne er. Vil du prøve den ut så finner du den her.

Poteter:
Nok en suksess fra balkongen, hvem hadde vel trodd at en par potter med potet skulle være så givende! Gøy og godt, og enkelt. Eneste som var styr var at de var veldig tørste, så om du vil ha poteter; ha de i bed eller i stor krukke så slipper du å vanne hver dag 😉

Hageglede har fire slag poteter, du finner de her

Pst: Dette er sertifiserte settepoteter. Skal du dyrke poteter så må du passe på å kjøpe settepoteter, ikke bare putt matbutikk-poteter i bakken/krukka, kjøp settepoteter for de er sykdomsfrie. Dette er viktig for å unngå å spre potetsykdommer. Faktisk er dette regulert ved lov, og det er viktig å respektere denne loven for er sykdommer først på avveie så gjør de stor skade og fører til uønsket bruk av plantevernmidler. Sykdommene kan spre via luft, så selv balkongdyrkere skal passe på.

Rabarbra
Rabarbra er nok den matveksten som skaper størst begeistring blant dere lesere. En av mine toppposter (lest 60.000 ganger!) er en samlesak hvor jeg både snakker om hvordan dyrke rabarbra, og lenker til et knippe spennende oppskrifter. Du kan lese den her om du vil. 

Jeg får ofte spørsmål om hvor og hvordan kjøpe rabarbra. Nå ser jeg at hageglede har tre slag i sin butikk, du finner de her.

Frø:

Det mest spesielle i Hagegledes frøutvalg er det sykt store utvalget av blomsterengfrø. Det er flere ulike mikspakker, inkludert en de har satt sammen selv for å komme tett opp til en klassisk norsk blomstereng. Drøm deg bort i blomstereng-frø her !

Selv skal jeg kjøpe div til kjøkkenhagen, bla røde månedsjordbær, og så lurer jeg litt på om jeg ikke må ha en ny ladning med den gamle favoritten hagepoppelrose ‘Silver Cup’ (bildet nedenfor). Den var så eksemplarisk i bed på Nordstrand at jeg tror den vil være genial i krukke.

Du finner hele frøsortementet her 🙂

 

Så, det var noen av mine favoritter hos Hageglede. Håper det inspirerte 🙂
Og om du velger å handle, husk, det er 20% rabatt på frø, knoll og barrotsplanter om du bruker rabattkoden Moseplassen. Den legger du til når du er i handlekurven.

.

Pst: Følg gjerne også Hagegledes Facebook-konto. I en periode nå så er det jeg en av de som legger ut innhold der, og det blir et jevnt dryss av plantetips, inspirasjon og små uformelle konkurranser 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

7 KOMMENTARER

 1. Jeg klør i fingrene etter å komme i gang i hagen. Det var veldig mye fint du viste, og fikķ jo egentlig lyst på alt. Må nok gå igjennom alt en gang til og ta en nøye vurdering. Er litt skeptisk til å handle på nett, fikk en svært dårlig erfaring i fjor. Så jeg får se hva det blir til.

  • Du får kjenne på magefølelsen Berit, det er jo rart med det, å ta i varer før man handler de kjennes ofte tryggest. Men jeg tror nok du vil bli fornøyd med handelen denne gangen, og om noe mot formodning skulle skurre så har Hageglede topp kundeservice.

 2. Takk for tips Anne.

  Da har jeg bestilt rabarbra, bringebær, rips og settepoteter. Håper vinteren snart slipper taket, for nå er jeg lei og vil ha vår.

 3. Hei, så mye fint.
  Jeg har et spørsmål om løk. Jeg plantet løk, (ruteliljer) i en krukke som står garasjen, spirene er nå ca 7 cm. Ute er det en Meter snø og fosteret om natten. Hva gjør jeg? Setter dem ut? Glad for litt tips! Hilsen Heidi

  • heihei! beklager tregt svar!
   Kan du finne ett sted med mer lys og lavere temp? De tåler noen minusgrader, men det kan bli litt for kaldt å sette de ut nå. Har du ikke noen mellomting mellom garasje og ute så er det nok bedre å sette de ut enn at de står i garasjen.. tror jeg, sånn uten å ha sett hverken garasje eller potte eller geografi og klima. Så får du heller pakke inn potta om det blir meldt kaldere enn feks fem minus.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her