Stauder i norske hager

bok1Jeg tenkte jeg skulle presentere noen av mine hagebøker for dere, og da var det naturlig å starte med Knut Langelands «Stauder i norske hager» ISBN 82-529-2689-4.
Boken er skrevet av en normann for norske forhold og jeg synes det er markedets beste bok innen dette temaet. Her er innholdsfortegnelsen:
* Innledning
* Klimasonekart
* Hva er stauder?
* Hagekultur i Norge gjennom tusen år
* Stauderabatten
* Fjellhagen
* Bunndekkestauder
* Blomsterenga – Naturens egen hage
* Formering av levende antikviteter
* Vår og høst i staudehagen
* Staudene, alfabetisk etter botanisk slektsnavn
* Omtale av stauder i skriftlige kilder
* Studieplan
* Stikkordregister
* Litteraturliste
Jeg bruker primært den delen av boken som har omtale av de ulike staudene, den delen utgjør forøvrig brorparten av boken. Der beskrives planten med tekst og bilder, plantens krav til vokseplass og stell og herdighet omtales, eventuell bruk som legemiddel beskrives og han forteller også om hvordan planten kom til Norge og hvor den kom i fra.
Denne boken var en av de første hagebøkene jeg kjøpte. Jeg bruker boken som oppslagsverk og innspirasjonsbase og jeg har aldri angret på kjøpet 😀

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her