Sioox, min erfaring med gulvbehandlingen!

Reklame

For et lite år siden behandlet jeg deler av terrassegulvet med Sioox og skrev om det. Nå er jeg igang med mer behandling, og deler erfaringer fra året som gikk.

Sioox er et helt naturlig produkt hvor man tilfører mineralet silisum (kisel), som trenger inn i trevirket og danner en barriere. Trevirket blir hardere og mer holdbar, og barrieren gjør treet mindre utsatt for alge og soppvekst.

Flere av dere har spurt meg den siste måneden om jeg er fornøyd, og om Sioox er noe jeg anbefaler. Og svaret er ja. Jeg er veldig fornøyd, og om jeg startet ut med ny terrasse en plass så ville jeg valgt Sioox, også om jeg ikke fikk produktet sponset.

Men. Det betyr ikke at Sioox nødvendigvis er rett for deg!

Snill og arbeidende far bakerst 🙂

Jeg elsker sioox fordi:
1. Gulvet får beskyttelse, uten at jeg mister det jeg liker med naturlige gulv. Og behandlingen har lang varighet, om du gjør rett med vedlikehold kan det holde 12 år.

2. Gulvet ble griselekkert! Siooxbehandlingen gjør at gulvet gradvis får en lys grå farge, men beholder all sitt liv. Jeg fikk et levende gulv, betydelig lysere enn om gulvet hadde vært ubehandlet, men ellers samme utrykk. Og, gulvet er godt å gå på! Jeg liker ikke å gå barbeint på beis, med sioox blir det som å gå på et ubehandlet gulv.

3. Det er miljøvennlig. Punktum. Det er rett og slett ikke noe i Sioox som skader miljøet. Produktet du fører på er alkalisk, så i konsentrert form kan det være litt ugreit for plantene å få det på seg, men du greier fint å unngå å bade plantene dine i middelet 😉

3/4 av terrassen fikk behandling/topplokk i forrige uke, rabarbraen er glad 🙂

Potensielle utfordringer med Sioox;
1. Du er avhengig av opphold i noen dager fordi det ikke skal regne på gulvet før det er ferdig behandlet.

2. For at gulvet skal beholde sin beskyttelse så må du passe litt på det. Se eget punkt om vedlikehold.

3. Ønsker du jevn farge på terrassegulvet så er det ikke sikkert Sioox er rett for deg. Dette er ikke et heldekkende produkt. Mitt gulv hadde endel flekker fra før, noen av disse ble nullet ut, men feks rustflekker er like synlige som før. Det er også greit å vite at gulvet bruker 2-6 uker på å finne fargen sin, og i den perioden er det litt skjoldete.

Ubehandlet gulv til venstre, siooxbehandlet til høyre!

Hvordan påføre sioox:

Sioox strykes på og er enkelt å jobbe med, som litt tykt vann. Men det er noen trinn for at mineralet skal få komme til og så beskyttes.
Jeg skrev grundig om hvordan påføre Sioox i forrige bloggpost, les den her!

Hvordan vedlikeholde et siooxbehandlet terrassegulv:

Mineralet i Sioox gjør at gulvet danner en naturlig beskyttelse. Men denne beskyttelsen er avhengig av at du ikke skrubber den bort. Og gulvet er også avhengig av at du ikke dynger på med organisk materiale som alger mm kan gro i.

Terrassegulvet bør holdes rent ved at jord og blader kostes eller spyles vekk. Dersom du søler noe (feks rødvin) så tørker du det opp. Om du har fått en inngrodd flekk så lar du gulvet tørke helt, og børster/skrubber med en tørr børste. Tørrbørsting får ut mye og er mye snillere mot beskyttelsen enn å skrubbe med vann.

Om en flekk er gjenstridig kan det vaskes med Sioox vedlikeholdsvask, og om du må skrubbe mye kan du så vurdere å ha på ett nytt lag med beskyttelse etterpå.

Alle dere som følger meg fast veit at min terrasse er full av krukker, jord, blader og livsglad hageeier som på ingen måte har lyst eller helse til å styre med å ha plettfritt rent gulv. Virkelig ikke. Så. Både jeg og sioox-mannen var ganske spent på hvordan mine 50 krukker og livsstil ville påvirke gulvet… Det er jeg fortsatt spent på, det har ikke gått 12 år (så jeg veit ikke hvor mye begrenset beskyttelsen er), men jeg har da funnet en måte å ha vedlikeholdet.

Gulvet fikk 2. års behandling forrige uke. Bildet er fra i dag. Gulvet blir brunt når det er nybehandlet, men er allerede i ferd med å grånes igjen.

Vedlikeholdsplan for EkstremTerrassen:
– Alle krukker skal stå på klosser slik at gulvet får tørke opp innimellom. (Det er uansett bra for krukkene, plantene og gulvet og er noe jeg anbefaler alle). Klosser kan være trepinner, jeg bruker opptenningsved 😀
– Gulvet bør spyles av og til for å fjerne jord mm (dette gjør jeg med vanlig vannslange uten å flytte krukkene, gjerne når jeg uansett vanner).
– På høsten: løfte tilside alle krukker, la gulvet under krukkene få tørke helt ut og skrubbe gulvet med en tørr kost. Da er gulvet rent før den problematiske (våte) høst/vår sesongen.
– Noen år kan det være lurt etter høstskrubben å vaske med sioox vedlikeholdsvask og ha på ett strøk sioox trebeskyttelse under de problematiske krukkene. En kan nemlig flekke på med Sioox, og å legge på et ekstra lag beskyttelse i problemområdene er lurt.

Vakre gulvet! Bildet er tatt i fjor sommer 🙂

Oppsumering:
Jeg ønsket et mer bestandig gulv, som er pent å se på og godt å gå på, og det har jeg fått! Jeg har forresten ikke betalt for å skrive denne bloggposten. Den er merket som reklame fordi den fortsetter en betalt oppdrag fra i fjor så det blir mest korrekt, men jeg skriver den fordi jeg ønsket å dele erfaringene med dere. Både for å si at jeg er fornøyd, men også få frem at behandlingen kanskje ikke passer for alle ettersom terrassen bør holdes relativt ren for at behandlingen skal vare lovet tid 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

10 KOMMENTARER

 1. Ang Sioo:x
  Har du brukt dette produktet på både impregnert og ubehandlet treverk ? Vil det bli likt eller vil det bli svært ulik farge ?
  Golv inni hagestue er ubehandlet. Bygd ut mer terasde som er i trykkimpregnert materiale og lurer veldig på om dette vil bli jevn farge på etterhvert ??

  • Gulvet ser pent ut det 🙂 Det vokser noe grønske på det der det står mye krukker/er mye fukt, men ikke noe jeg synes er feil eller rart. Det er ikke mulig for meg å si noe om hvor godt beskyttet trevirket er, for tidlig, men jeg er fortsatt fornøyd med utssendet iallefall.

 2. Hva gjør du for å fjerne mose? Jeg sliter veldig med mose på min platting behandlet med sioox. Får ikke bort alt til tross for skrubbing med spesialvask fra dem. Har ikke turt å påføre mosefjerner, da jeg er usikker på hva det vil gjøre med siooxen. Håper du har noen gode tips.

  • Hei, jeg synes du skal spørre sioox om dette. Jeg har ikke problem med det, det er litt grønnslag (som vel kanskje er mose?) på nordsiden hvor det er lite lys og litt mye fukt, men jeg har ikke brydd meg noe særlig om det.

   Dersom dette er første vår så kan det også være greit for deg å vite at det alltid er mer av sånn på en flate etter vinter, og så dør gjerne endel av det bort når været blir varmere og tørrere.

 3. Ønsker også gjerne å vite hvordan det går med terrassen din i dag, da vi også vurderer sioox mest pga de «lover» 12 års varighet.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her