Den store grill-i-hagen-helgen!

Reklame Weber

Det er noe eget med den derre grillingen. Jeg er jo ganske fersk grillentusiast og blir stadig overrasket over hvor mye bedre maten blir av å bli lagt på en grill fremfor stekt på vanlig vis i panne eller ovn. Spesielt for meg som spiser ren og enkel mat. Grilling gjort på en god grill gir masse mer smak!

Også er det jo så koselig å både lage og spise maten ute 🙂

Tro det eller ei, topp og servise er faktisk ikke koordinert. Serviset er Tana blå fra Egersund fajanse. Og en Margeritt skål.

Forrige helg var jeg hos Maria i Horten og med meg på turen hadde jeg en stor gassgrill fra Weber. Maria skulle ha Staudeklubben Vestfold på besøk og de skulle først hagevandre, og så grille. Maria manglet grill, så jeg spurte altså Weber og fikk med meg en Genisis II ned.

Og den grillen ble brukt kan dere tro!

Marias spektakulære hage, med 40 sultne hagevandrere

Grillfest 🙂

Det er utrolig hyggelig med hagefester! En haug av konvensjoner kastes ut vinduet og du får en mer avslappet stemning. For eksempel: I huset ville det vel aldri falt deg inn å sette deg i en trapp for å spise, ute er det slettes ikke rart.

Samme greia med grilling. Med en gang vi bruker grillen for å få maten varm så blir stemningen løsere og mer sosial.

Silja og Sølvi, to av hagegjestene som fant seg fantastisk sitteplass 🙂

Opplegget for grillfesten var enkelt: Hageeieren stilte med hage og grill, gjestene hadde med noe å grille, og staudeklubben hadde sørget for ulike salater. Det var spennende å se grillen fylles opp av mye rart, det er jo virkelig ikke sånn at det bare er pølser og koteletter som kan grilles!

Men jeg lærte noe viktig!

Vi ble veldig mange, hele 40 stk, og jeg må si jeg lærte en vesentlig ting: Skal mange grille på samme grill så må det finnes en grillsjef! På søndag så sto grillen åpen kontinuerlig i starten fordi alle stadig var innom for å fikle. Og da blir aldri maten ferdig, noe som fører til enda mer fikling… Halve poenget med en god grill er at man kan lukke de slik at det ikke bare er strålevarmen fra flammen som griller, men hele grillkammeret fylt med varme og aroma.

Så: Er dere mange på en grill: Utpek en person som sørger for at grillen ikke åpnes unødvendig ofte. Det gir bedre smak og ikke minst raskere mat 🙂

Stor gassgrill, litt skummelt?

Jeg har ikke allverdens grillerfaring. Jeg har jo i sommer hatt stor glede av min Weber Pulse elektrisk grill her på balkongen, men gassgrill har jeg aldri fyrt opp og jeg må si jeg ble litt intimidert av den store blanke saken. Men, Marianne, Weberdamen, har snakket entusiastisk om hvordan grilling slettes ikke er så komplisert som mange tror. Så jeg kvinnet meg opp, så strengt på knappene, og på en-to-tre var jeg i gang. Seriøst, det var bare å vri om en bryter og skru på tenningen, ha lokket igjen til temperaturmåler viste at grillen var skikkelig varm, og så fylle på med godsaker.

Selv en litt redusert blondine greier det!

Weber Genisis 2 med fire soner. I stekepannen er det poteter og sukkererter, i formen er det steinbit og mellom ligger minipaprika rett på rista.

Grillmat, genialt også til hverdags

Det var jo ikke bare under grillfesten det ble grillet. Jeg fyrte opp grillen fem ganger den helgen og grillet elg, pølser, steinbit og kylling. Ja elg ja, indrefile, ble helt vanvittig godt! Det ble også grillet tomater, paprika, poteter, gulrot, brokkoli, rotselleri, sukkererter og pipeløk. Og brukt en haug urter fra hagen.

Steinbit og oregano. Ja, det er blomstrende oregano! Blomstene smaker likt som blader og kan gjerne brukes i maten. Ligger på en genial grillform fra Weber som eliminerer behovet for den kjipe aluminiumsfolien

For en mathelg! Det funket så fint å kunne tenne grillen og slenge på noe når vi var sultne, og så sette oss ned like ved og spise. Ingen langvarig planlegging, ingen isolering fra hage og selskap, bare god mat. Det siste kvelden sto jeg ved grillen og lagde mat mens Maria sto i bedet like ved og luket, og så satt vi oss sammen under plommetre med ullpledd og lys og virkelig nøøøøt hagen.

For det er jo det som er poenget. Hager er til for å nytes, og det er mange måter å gjøre det på 🙂

Er du grillgal eller grill-nysgjerrig? Weber har en flott nettside med mye bra informasjon! Der finner du grilltips, oversikt over ulike griller, genialt tilbehør til grillen, og masse masse deilige oppskrifter 😀 

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her