Tomatfrøene er kommet!

tomatfroJippi 😀
I dag fant jeg tomatfrø fra Tomatsidan i postkassa. Jeg hadde bestilt fem sorter og fikk en i bonus! Sortene er valgt ut slik at det skulle bli endel ulike tomater både på farge, smak og størrelse. Jeg har ikke drivhus så jeg har valgt relativt tidlige og robuste sorter.
* Tidlig rød. Busktomat, rød, lav, 52-54 dager, enkel å dyrke, gir stor avling
* Olive: Cherrytomat, rød, konsentrert sterk god smak som sitter lenge. 62-64 dager, tjuves, ekstra god jord.
* Golden Ponderosa, bifftomat, Heirloom, gul, frisk og andeledes smak, god sødme, mild god fylde. 70-74 dager, tjuves.
* Robson Angolan, sort, saftig med en meget god sterk velbalangsert smak. 68-75 dager, tjuves
* White currant, cherry, hvit/gul. Konsentrert sterk god smak, produserer særegne tomater men få. 62-64, tjuves.
* Early Annie, busktomat, Heirloom, rød, tidlig, snål fasong på fruktene. God frisk mild smak, noe syrlig men med fylde. Bonusfrø merket som test.
Nå skal det sååås her, og så skal jeg spent og utålmodig vente i flere mnd på at det blir tomater.. 😀
PS: Det er visst egentlig litt tidlig å så tomater allerede nå når man ikke har drivhus, plantene har lett for å bli lange slengere om de blir stående for lenge inne, men pyttsann 😉

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

11 KOMMENTARER

 1. Haha, måtte berre kommentere dei lange slengerane. Eg hadde det, prøvde å dyrke tomater inne. Buskene blei veldig «fine» og høge, men ingen tomat i sikte. Då vi satte den eine busken ut i sola ei veke, var den plutselig veldig frodig og sterk i stilken. Men desverre for seint for noko mat å vokse den:)
  Går sikkert betre for deg som har så fint plantelys og ikkje persiennedekte vindauge i eit trang smau i Bergen.
  Lykke til!

 2. hehe, jepp, jeg håper jeg kan by på bedre forhold enn som så ja 😀 Gleder meg masse jeg, har aldri hatt egene tomatplanter før!

 3. Heisann Anne,
  Jeg vil så tomater og har skjønt at jeg må gjøre det NU hvis det ikke skal bli for sent =) Men har sett på innleggene dine og lurer fælt på hva å tjuves betyr – høres avansert ut =)
  Jeg tenkte å nøye meg med 2 sorter – helst små tror jeg så hvis du har en favoritt eller to så tar jeg imot tips med stor takk =)
  Cathrine

 4. Heisann Anne,

  Jeg vil så tomater og har skjønt at jeg må gjøre det NU hvis det ikke skal bli for sent =) Men har sett på innleggene dine og lurer fælt på hva å tjuves betyr – høres avansert ut =)

  Jeg tenkte å nøye meg med 2 sorter – helst små tror jeg så hvis du har en favoritt eller to så tar jeg imot tips med stor takk =)

  Cathrine

 5. Hei, så spennende med tomater. Hvis de blir lange og tynne skal du «legge ned» stikken når du prikler de om. Altså putte den under jorda, la bare toppen komme fram! Har gjort det med godt resultat!
  Anita fra FBsiden drivhuset mitt.

  • Takk for tipset Anita 🙂
   Det er en gammel bloggpost dette, fra 2008, jeg har blitt litt lurere siden, og sår ikke så tidlig. Men ja, de ble lange, og de ble plantet dypt, det er nå uansett et bra triks for å få større rotbase 🙂

 6. hei anne. er også interessert i hage og hagearbeid. Har drivhus, eller hadde før ivar blåste ett tre over det. Men nytt drivhus skal opp og vi tenkte å dyrke tomater og agurk. Hadde også tomater sist sommer , men de var ikke gode. tenkte derfor å prøve sungold. Lurer på i hvilken nettbutikk du kjøper frø. Jeg finner ingen norske, bare danske. super blogg du har.:)
  Vennlig hilsen liv fra trøndelag

 7. Hei Liv 🙂
  Akkurat frø er det veldig enkelt å handle via utenlandske nettbutikker, feks er http://www.Impecta.se veldig tryge og gode, de gjør mye handel med norge. Hold deg under 200 kr i varer så blir det ingen ekstrautgifter med toll og slikt, og dermed akkurat som om du handlet norsk.
  Eller, du kan handle i de norske butkkene, de har gjerne litt mindre utvalg, så jeg veit ikke om disse har Sungold:
  http://www.gardenliving.no/
  http://solhatt.no
  http://www.bogrontrom.no
  http://solfang.no (ikke sikkert de har lagt ut frø enda)
  http://www.igroshage.no (ikke sikkert de har lagt ut frø enda)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her