Blåmeis med apetitt

blåmeis i fettkongleJeg laget jo for en stund siden en del meiseboller og hang ut, noen kongler, men mest bare støpe klumper. Og det ser så absolutt ut til å falle i smak.
Skulle gjerne ha foret med frø og brøsmuler og sånn også, men har desverre ikke noen foringsmaskin og har ikke funnet en skjæresikker en i handel heller (men vi har jo ikke lett så innmari heller da…). Om noen har tips på en god matestasjon/fuglebrett som skjæra ikke kommer til på så si endelig i fra.
Det er mest meis her, men det misstenker jeg er fordi dompapp og andre ikke nødvendigvis er så hissige på meisebollene. Flaggspett har jeg jo, minst en hunne og en hanne, (har nå sett at den avslørene røde nakkelappen mangler på en av de). Faktisk så lurer jeg på om det er flere hanner, jeg har hatt utrolig mange besøk i favorittmeisebolla deres i dag…
Bildet viser hva jeg antar er en blåmeis. Jeg kom faktisk veldig nærme 😀 Er han ikke søt der han jobber for å få ut godsakene 😀
oppdatert: Det er definitivt en blåmeis.
The picture shows a Blue Tit/ cyanistes caeruleus

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

  1. Vi har en sånn grønn metallsak – et rør med tak på. Den kan jeg tenke meg er ganske skjæresikker når den henger fritt fra en grein. Vi har den hengende på et gjerde – og kjøpte den fordi den er ekornsikker 😀 Mener den ble kjøpt på OBS en gang i verden!

  2. Har også «et rør med tak på», som Mokki – både til å putte meiseboller inni og til å fylle med frø. Ingen skjærer som har våget seg på dem der de henger hvertfall.

    Søt liten fyr, han blåmeisen der.

    Fine innlegg du har hatt i det siste, en stund siden jeg var innom. Likte godt basilikum-kurset ditt 🙂

  3. Bra, da skal jeg jammen titte etter sånne matestasjoner, takk for tips!

    Og koselig med litt skryt 😉 Tusen takk 😀

  4. Oh, how pretty! We don’t have these birds here, but our chickadees are a little bit like them, without the blue.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her