Stillits – en herlig hageopplevelse!

Stillitsen er en av de enkle fuglene å identifisere. Ser du den forfra så tar du den på dens karakteristiske røde ansikt, fra siden og bakfra er det de svarte og gule vingene som er mest hjelpsomme. Ellers er den kledelig brungrå og hvit, med litt svarte tegninger. Og så er det altså en finkefugl så den har litt kraftig nebb.

Denne gjengen med stillits satt oppe i en stor ask og gasset seg med frø. Det er uvanlig mye frø på trærne i år. Den varme sommeren må ha gjort underverker for frøproduksjon, og småfuglene ser ut til å være superfornøyd. Og lite gjør meg gladere enn at hager selv kan produsere mat til gjestene!

Etter at jeg ble opptatt av småfugler så hører jeg de mye bedre. Nå kan jeg gå ute og stoppe opp og se meg rundt fordi jeg hører noe litt rart, som viser seg å være lyden av en småfugl som spiser frø, og vips så får jeg en liten opplevelse. Det er utrolig mye å glede seg over i en hage, men man må ta seg tid til å oppdage det!

Lyst til å lese mer om stillits og se bilde av barna dens? Da klikker du her 🙂

Lyst på noen tips på busker og trær som forer fuglene selv? Da klikker du her 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her