Stær og trær :)

En flokk stær sitter på rosebue

Stær pleier å samle seg i store flokker på høsten. Har du stått under en slik flokk mens de flyr over hodet ditt, eller enda bedre letter fra ved siden av deg? Det kan være virkelig fascinerende, og ganske så magisk.

I hagen til Maria i Horten kan jeg ofte oppleve en slik flokk. Og sist jeg var der landet de i hagen, på ett assortert utvalg trær 🙂

Disse to luringene sitter i en av hagens mange lønner: Asklønn Acer negundo ‘Kelly’s Gold’. De unge bladene er i denne fargen året gjennom, ikke høstfarger dette altså. Herdighet H3

Kanelsørbøk, Nothofagus antarctica, er et artig lite tre. Det har små blader som minner om unge bjørkeblader, treet dufter kanel på våren, og det er verken i slekt med bjørk eller bøk.. Fint og luftig utkikkspunkt! Herdighet H4.

Fremfor kanelsørbøken står det et hengehjertetre, Cercidiphyllum japonicum ‘Pendulum’. Beklager at det er så uskarpt, kamera var litt påvirket av meg og mer opptatt av kanelsørbøken.. Hengehjertetrær kan bli veldig fine, men de er gjerne ikke så fine når de er unge, da blir det mest gren og bøy og lite fylde. I min ydmyke oppfatning da. Herdighet H4.

Dette er en nylig flyttet og ganske torturert spisslønn: Acer platanoides ‘Crimson Sentry’. Vestplant har skrevet om den her, det betyr gjerne at den er overkommelig å få fatt i velassorterte hagesentere. Herdighet H5.

Den siste busken er litt juks, ettersom stæren her sitter mest i rosebuen 😉 Men noen satt da faktisk i rosen også, som heter ‘Alchymist’. Herdighet H4-H5.

Og til sist en liten fuglefaktasak: Ser du at det er noe «rart» med drakten på fuglen over? Den har typisk stær-prikker på kropppen, men hode og nakke er ensfarget gråbrun. Dette er fordi dette er en ung stær, født i år, som nå er i ferd med å bytte fra barneklær (gråbrun) til voksen (svart med spetter). Da kan de bli seende ganske pussige ut en stund 🙂

Mer fakta om stær finner du i denne bloggposten 😀 

Stær – Sturnus vulgaris

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her