Bjørkfink

bjoerkfinkDenne har frustrert meg i noen dager nå, jeg har så vidt sett den av og til, men den har ikke vært i ro lenge nok til at jeg virkelig fikk sett på den før for to dager siden. I dag var det plutselig en hel liten gruppe av de, og jeg fikk tatt bilder å vise. Desverre var det tidlig på dagen, så den sto i skyggen, derfor ikke bedre kvalitet.
Bjørkefink (fringilla montifringilla) er en trekkfugl, denne hekker sjelden på lavlandet, så jeg regner med at den kun stopper for mat og så flyr videre til fjells. Flott er den i allefall 😀
Brambling is yet another migration bird, here is a good link about brambling in America.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

7 KOMMENTARER

 1. Så fine fuglar! Bjørkefink har eg berre sett ein gong for mange år sidan og det var ein som katten hadde tatt… Kjekkare å sjå dei trippa rundt som her hos deg.

  Ha ein fin onsdag 🙂

 2. The location map shows a spot for them in Indiana, but I’ve never seen one. It is a pretty bird, so I’m glad to know it could be around someday. It reminds me of the Towhee. I like the picture with the head stretched up.

 3. ja, det er vel å foretrekke å se de på nett fremfor i klørne til pus ja.. De er veldig pene, og har litt ulik fargeprakt med kjønn ser jeg.

  Mary, I think it is fun when we a seldom time have the same birds, (or the posibility of having the same birds). He is really cute, beutiful coloring 😀

 4. He’s pretty! I live in the northeastern US and I don’t think we have them here. Like Mary, I thought the bird looked a bit like a Towhee. Thank you for the link! It was interesting.

 5. I see that they both are in the «larger» sparrow family (passeriformes), but the brambling is a finch and the towhee is a sparrow.

 6. Dette var en kjent fugl:)) Den hekker i setervegen på hytta vår i midtnorge.

  Nå snart er vegen åpna til hytta etter vinteren, og da sitter jeg stort sett med kikkerten og glor. Alle fuglene som kommer og hekker. Det er spennende. Vi har hytte i tregrensa mellom skog, myr og fjell, så det er ganske så livat på våren.

  Og rødstjerten er nok favoritten. Den har gått kraftig tilbake pga lite urskog. Da kan den «lures» med at en tar en avsagd del av en stamme(f.eks. bjørk) med hull i, og bruker den til inngang på kassa.

  Flotte bilder;-))

  Fortsatt fin uke:)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her