Grrrrr…. Brunsnegle….

snegleJaja, jeg regnet jo med at det var brunsnegle/ mordersnegle/ iberiasnegle her, men jeg hadde jo håpet den ikke hadde nådd hit… Neida, i dag fant jeg den første lille sneglen 🙁
Store deler av Oslo er innfisert av dette møkkadyret, sånn er det bare, noen lommer her og der er sneglefrie, men sneglene kommer krypende eller følger med fra plantesenterene, så det varer neppe lenge.
Min plan for sneglebekjempelse er å plukke (dvs drepe) de jeg kommer over, bruke feller, holde meg unna sneglefavoritter og prøve å velge planter som sneglene ikke er så glad i. Det er en fin liste hos Hagegal. på planter sneglen gjerne går forbi. Videre så satser jeg på biologisk krigføring ved å oppmuntre fulglene og andre som vil spise sneglene om å komme på besøk 😉
Brunsnegler er noe dritt, og jeg blir i dårlig humør av hele greia, men om noen søker mer informasjon om dette så vil jeg tro at det nye sneglenettstedet til Bioforsk har temmelig korrekt innformasjon, (Men enkelte av forslagene blir for dumme om en faktisk har lyst på en variert og lekker hage da…)

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

8 KOMMENTARER

 1. Somehow «Brunsnegle» makes it sound even creepier and more evil than «snail». Hope you can rid your garden of them.

 2. urk* Det er vel bare et tidsspørsmål før vi har den i vår hage også – «dobblelt-urk*.

  Har du sjekket sånne sneglegjerder? Du kan ramme inn bedene dine med disse og holde slimdyret på utsiden *s*

 3. Brunsnegle = brown snail
  I don’t think it is possible to get rid of them, they will crawl back inn from the neighbors, but I will try to minimize, and dont plant the plants they truly love

  Sneglegjerder, vi har det i bakhodet ja, har ikke egentlig møtt på noen som kan bekrefte at de funker, men vi tenkte vi skulle prøve ut ja.

 4. Hello again, you can put a dish or container of beer down in the ground and these slugs love it and then will drown but they’ll die happy. We used to have 6″+ slugs and snails like this in our yard in Michigan. Try beer, I think it will work!
  Kyle from Michigan

 5. thanks for the tip kylita 🙂
  Beertraps does aparantly does work on these snails, so it will be used 😀

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her