Blodbeger – Rhodochiton atrosanguineum

blodbegerDenne vakre planten er en av mine største sommerblomstfavoritter. Dette var noe av det første jeg sådde, og den har gledet meg med blomster siden i mai.
Blodbeger, Rhodochiton atrosanguineum, er egentlig ikke en sommerblomst, men en flerårig plante. Men ettersom den ikke kan overvintre ute og er brysom å overvintre inne så er det mest vanlig å så den vært år. Eller, vanlig og vanlig fru blom, planten er jo ikke akkurat del av standardutvalget på Plantasjen…
Jeg hørte mye snakk om blodbeger på hagegal de siste sommerene, og var fast bestemt på at denne skulle jeg ha i min nye hage. Det er veldig varierende erfaringer med det å så blodbeger, noen får det greit til, andre får det ikke til i det hele tatt. Stor var derfor min glede når jeg fikk full klaff på sådden min 😀
Les hvordan så og stelle blodbeger her
Planten er en superb klatrer, men blir også meget pen om den bare får henge ned. Den har dog en litt klengete vekst, så vær forberedt på at den vil ta seg tilrette og klatre i det den kan. Pent bladverk, og blomster med ulike stadier gjør at den får et interessant og variert utseende.
 

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

10 KOMMENTARER

 1. Blodbeger er så fantastisk flott! De klatret i hagen min i fjor, men i år har jeg ikke satt dem i gang siden vi flytter til helga og da ville jeg jo ikke sett blomstringen.
  Men til neste år!

  Bare litt usikker om jeg orker å begynne å så dem i desember, liksom…

 2. Hei og takk for hyggelig kommentar i bloggen min.
  Så fint bilde av vakker blomst. Jeg forsøkte også blodbeger fra mange år siden, men jeg fikk den dessverre ikke til.

 3. jøss… nå skrev jeg de underlige bokstavene som komer opp under «ordbekreftelse» her og de slutet på Qk…. :-0…. måte på!!

 4. Jeg måtte også innom hagEgal for å oppdage Blodbeger. Jeg har ikke våget meg på selvsådd i år, men slo til da jeg fant den til salg på årets hagemesse. Nå har jeg to flotte eksemplarer i drivhuset, en får lov å klatre litt og en henger – begge er like flotte synes jeg.

  Nydelig bilde!

 5. Denne vil jeg gjerne skaffe meg også. Så et puslete eksemplar på et hagesenter, men den tok jeg ikke med. Får lete litt til. Fine bilder på missekonkurransen. Jeg fikk ikke vært med pga ferien, men jeg kommer sikkert sterkere tilbake. Bildene er iallefall kjempefine. Nå må jeg inn å se på bloggen din hva du har drivi med de siste dagene. Hanne

 6. Mary, dont know, but the thing in the middel is purple at least.

  Jeg sådde midt i januar, og da hadde jeg blomstrende planter i mai 😉 Kunne nok ha begynt litt senere, de har jo lett for å bli bra brysomme på planterommet om de ikke holdes i sjakk med kniping og sammendytting. Jeg kommer i allefall til å så den til vinteren igjenn, synes den er veldig lekker og litt andeledes 😀

 7. Mine Rhodochiton som jeg har tatt frø fra egne planter spirer nå fint, men er litt i tvil om til eksempel å mange stiklinger av disse er det forsvarlig å plante i en i en ampel til eksempel. De har jo lett for å tuste seg sammen om det blir for mange.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her