Markblomster – en brukervennlig flora.

markblomster flora bokMarkblomster (orginaltittel «The Easy Wildflower Guide») er skrevet av Neil Fletcher, oversatt til norsk av Knut Langeland. ISBN 987-82-516-2278-3.
Markblomster er en annerledes flora. Den er ikke bygget opp etter den videnskaplige inndelingen som er vanlig, men heller etter blomstens farge. Det er derfor en utrolig kjekk bok å bruke når man sitter der med en blå blomst man ikke aner hva heter men gjerne kunne tenke seg å få identifisert.
Boken starter med noen sider med generell innformasjon om markblomster, fagutrykk og biotoper mm, men brorparten av boken er presentasjon av i alt 232 blomster. Blomstene er gruppert etter farge, og så etter utseende. Det er både fotografi og tegnede illustrasjoner av alle plantene, noe som er til stor hjelp ved identifisering. Det er skrevet om plantens bruksområder, voksested, blomstringstid mm.

Boken er egentlig engelsk, og har et utvalg av blomster ment for hele nordvest-europa. Dette er for meg en svakhet. Enkelte av våre mer særnorske markblomster som feks tyrihjelm mangler, mens det er tatt med endel forvillede hageblomster som jeg selv ikke med godvilje føler hører innunder markblomster her i landet (som lungeurt).
Dersom du er en nyskjerrig sjel uten den store erfaringen i å identifisere blomster basert på kjønnsorgan så anbefaler jeg denne boken. Illustrasjonene er tydlige, språket er enkelt, og boken er mulig å finne frem i for selv et barn.
Lenke til boka hos Haugen bok
Lenke til de markblomster jeg har presentert her på bloggen
Dette er en liten og enkel flora, om du er ute etter en mer komplett så anbefaler jeg Gyldendals store nordiske flora

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

9 KOMMENTARER

  1. Takk for hilsenen hos meg:)
    Koselig at du la meg til på hageblogger!!!
    Tusen takk!
    Ha en fin helg!

  2. Flere som bruker den boken flittig ja. Har den alltid med i vesken min om sommeren, utrolig hvor mye jeg har brukt den 🙂

  3. Navn ja…. hva med «Med gullsko oppover stigen» ??? Eller blir dette for langt ??? jeg har nå flerflasker hengende der skjønner du .-)

  4. Lagt link til hagebloggene på I Gros Hage – bloggen, brukte ditt bilde, håper det er OK?

    Håper det lbir fotovær i morgen, jeg skal ut og finne meg en markblomst 😉

  5. garden angel, bare hyggelig 🙂
    elisabeth, ja, den er helt ny for meg, fikk den i helgen, er allerede godt brukt 😉
    anemone – det blir bra 🙂
    Gro/I gros hage . klart det er ok, det er supert faktisk 😀

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her