Edderkopp, nyttedyr!

edderkopp i nettDet er endel edderkopp i hagen her, og selv om jeg ikke akkurat liker de så prøver jeg å la de være i fred for de gjør god nytte for seg.
Eddekopp er rovdyr som forsyner seg godt av andre innsekt som opptrer som skadedyr i hagen. Om edderkoppen får være i fred så er den med på å holde hagen i balangse, og det kan jeg like. Dessuten så er jo nettene så vakre 🙂
Det er registrert 563 arter av edderkopp i Norge, de fleste bor i naturen, men enkelte trives også i hus og hage. Ingen av de norske edderkoppene er farlige, og faktisk er det kun 30 edderkoppsorter på verdensbasis som har dødlig gift.
Nettsider om edderkopp: Her og her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

10 KOMMENTARER

  1. Jeg synes edderkopper er så utrolig vakre. Dessuten sa alltid min overtroiske mamma det at man aldri skulle drepe en edderkopp, det betydde nemlig ulykke 😉

  2. Eg har vel det ein kan kalle edderkoppfobi, men har klart å kontrollere det betre i voksen alder. Men, som du skriv her så er dei jo faktisk nyttige i hagen, så nettopp ein slik som du har på bildet her har styrt på i nettet sitt heile sommaren – utan at eg har foretatt meg noko. Stolt av meg sjølv der : )

  3. Hmmm … Edderkopper har sin plass i naturen, men likevel kan jeg ikke si at jeg liker dem nei. Fordi de lager store nett like foran inngangsdøra mi – gjerne i løpet av natta – slik at jeg går meg rett på de om morgenen. Jeg liker ikke å kjenne spinntråder i ansiktet for jeg får nesten litt panikk. Jaja … jeg får vel bare leve med det.

    Fint innlegg da. Som vanlig fra deg, Anne.

  4. Edderkoppene er mine venner. Jeg synes de er vakre (bare de ikke blir for hårete…), og som du sier; de er nyttedyr. På mine vandringer rundt hus og i hage i sommer har jeg kommet over utrolig mange forskjellige. Ante ike at det fantes så mange arter her, jeg.
    Har til og med hatt edderkoppbarnehage i entreen i år!
    Nå vrimler de rundt i vårt ganle hus og holder det i live 🙂

  5. Hei igjen!
    Edderkopper er våre beste venner – nyttedyr både inne og ute. Vi bor i et gammelt tømmerhus fra 1750, og der er det mange koselige kroker for noen edderkoppfanter kan du tro?! Vi lar dem leve, og hilser dem med glede. Litt spinndelvev er ikke noe problem i dagens støvsugerverden. Leve edderkoppen og naturens mangfold!!

  6. Hei,

    det eneste naturværtegnet
    jeg tror på, og har sett
    gjentatte ganger er:
    Når edderkoppen spinner
    nett, blir det pent vær !
    For den «gidder» ikke å
    spinne nett om det blir
    dårlig vær, for da blir
    det ødelagt.
    Se selv… mye edderkoppnett,
    og joda, finværet er her !

    Au revoir : )

  7. Nydelig edderkopp-bilde! Jeg synes edderkoppene er interessante vesener og de får alltid være i fred for meg, både inne og ute.

    Jeg leste kommentaren din, men jeg skjønner ikke helt hvordan jeg skal få endret det, fant ikke noe sted i oppsettet mitt, men mulig det går likevel. Vi får se etterhvert om jeg kan finne det ut!

    Irene
    http://www.irene-w.no

  8. Vakre disse edderkoppene, og morro å mate de og:-) Her har vi ofte nyklekte edderkoppunger rundt omkring. Virkelig fine.

  9. så morsomt å høre om edderkoppbarnehager! Det har jeg ikke sett noen gang, nå må jeg følge bedre med skjønner jeg 🙂

    men det med regnvær veit jeg ikke. Her regner det og regner det, synes fremdeles det lages nett. Men det er sikkert noe i det.

    Utrolig hyggelig med alle kommentarene 😀 Jeg er litt redusert for tiden så det blir ikke den store bloggrunden, men jeg kommer sterkere tilbake litt senere 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her