Humlebille: Bille som later som om den er en humle!

La oss si du er en litt stor og treg bille som elsker nektar og følgelig ofte vralter rundt godt synlig i åpne blomster. Der blir du jo nokså utsatt, og ganske raskt går det opp for deg at du trenger en stragi for å unngå å bli lunsj.

Men hvilken strategi skal du gå for? Skal du utstyre deg med angrepsvåpen, skal du bli giftig, skal du lage deg knalltykt skall, eller skal du prøve å bli usynlig? Eller. Kanskje du skal rett og slett late som om du er en annen…?!

Møt humlebillen, Trichius fasciatus. En bille som elsker de samme ting som en humle, og på ett eller annet tidspunkt, (og en må jo bare beundre naturen for å få til dette her), finner den ut at den like gjerne skal kle seg ut som en humle 😀

Hele kroppen er kledd med korte hår, og den har fått farger og tegninger som kan minne om humlenes. Du ser fort at det ikke er en humle, men kamuflasjen er tydeligvis god nok til at den får være i fred for sultne dyr. Humlebillen er ikke det eneste insektet som prøver å se ut som noe skumlere, les gjerne mer om fenomenet som kalles mimikry på insektsforsker Frode Ødegaard sin blogg.

Humlebillen er å finne over det meste av landet, gjerne i de samme blomstene som humlene liker. Der spiser den nektar, og kanskje pollen men det siste har jeg ikke greid å finne noe omtale av. Denne humlebillen vraltet rundt i peoner, for flere blomster som humler og humlebiller har glede av, se oversikten her!

Takk til min Niese Heidi som har tatt noen av bille-bildene 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her