Bie på balkongen!

Jeg har lurt mye på hvor lang tid det ville ta humlene å oppdage meg her oppe på hylla mi. Jeg regnet egentlig ikke med å få besøk på flere uker, men der tok jeg jammen feil! I dag summet det så fint fra krokuspotten, og etter litt stalking fra sofaen (haha, noen naturfotografer har det mer komfortabelt enn andre) så ble det en liten filmsnutt til dere.

Og ja, den første gjesten ble slettes ikke en humle, men en villbie. Vi snakker ikke så ofte om villbiene som om humlene, men de er også nyttige og det er hele 172 arter av villbier! (Les om villbier hos Norsk naturarv)
Blomstene på videoen er krokusen ‘Firefly’ som jeg skrev om tidligere i uken. Bildet i topp er fra arkivet og viser krokusen ‘Pickwick’.

Krokus er en av de beste frokostblomstene for sultne bier og humler. Perleblomster er et annet godt alternativ, og så finner du enda flere tips her.

Nå er jeg spent på når humlemor dukker opp…!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

3 KOMMENTARER

  1. Gleder meg til humlene kommer til min hage

    Fikk helt uventet boken Fuglefryd i gave denne uken av min kjæreste. For en nydelig bok. Blir bare i godt humør av å bla i den. Liker alt, nydelige bilder, fargene, skrifttypen og selve arkene. Dette var virkelig en fantastisk bok. Tusen takk til deg

  2. Så stilig-du har jo alt mye natur der..
    Har en veldig lun liten hage bak huset, og igår så jeg årets første sitronsommerfugl!! Kan ikke huske å ha sett den så tidlig før. Ønsker deg en flott søndag.-)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her