Lykkelig krokus – lykkelig med krokus :)

Krokus er og blir min absolutte favoritt av de tidlige løkblomstene!
Jeg blir rett og slett lykkelig av å omgås de, og tilgir glatt at de slettes ikke står så lenge som for eksempel perleblomster gjør.

Så ja, jeg har kjøpt meg et brett krokus med navn ‘Firefly’ som nå står ute og strutter, og ser like lykkelige ut i vårsolen som jeg føler meg 🙂

Kl åtte i dagtidlig sto de der spente, skulle de endelig få sol på kroppen etter dager i skyggen av det tette rekkverket vi fjernet i går

Og ja! Sol fikk de, og responsen var jublende 🙂

‘Firefly’ sitt fulle navn er Crocus sieberi subsp. atticus ‘Firefly’. Det er en liten og tidligblomstrende art. Blomstene har en særdeles vakker tander lillafarge, og de virkelig lyser opp når solen skinner på de!

Frøken Firefly liker ikke å tørke ut, og om hun får det som hun vil ha det så kan hun over årene multiplisere seg og danne tuer og tepper.

Jeg har brukt ganske mange potter her, men du trenger jo ikke slå så på stortromma! Som du ser av bildet under så blir det jublende vår med bare en potte også. Og litt mose da, alt blir jo bedre med mose 😉

 

 

Husk, kjøper du krokus eller andre vårblomster i potter for å ha litt juksevår inne eller ute, ta vare på løkene! De kan plantes i hagen eller bakgården og glede deg i årevis fremover. Les mer om hvordan ta vare på løken her. 

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

6 KOMMENTARER

    • hehe, det tror jeg nok de kan kjenne på, iallefall når humlene kommer, som jo også elsker de 😀

  1. Å, disse har jeg lett etter! Kan jeg spørre hvor du fikk tak i dem? Det er så spennende å følge deg og se hvor fint du får det!

    • Dessverre kan jeg ikke gi gode tips der, jeg har kjøpt de direkte hos grossisten. Ett lite tips er at blomsterbutikker gjerne har bedre utvalg på denne type smågodt enn hva hagesenterene har.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her