Ta vare på løkblomstene og primulaen, de er gratis hageplanter!

Anne med krukke med perleblomster

Påskeliljer, perleblomster, rutelilje, krokus, iris, svibler og det meste annet av løkblomster du koser deg med i små potter gjennom vinteren kan plantes i hagen eller bakgården og gi deg glede i mange år fremover! Det samme gjelder primulaen og julerosene.

Nå:
Det eneste du gjør foreløpig er å glede deg over blomstringen.

Når de har blomstret av:
* Når påskeliljer, perleblomster, krokus, iris, rutelilje og svibel lar du visne ned naturlig, og så kan du sette vekk hele potta frem til våren, gjerne i en utebod.
* Primula, julerose, vinterblom, klosterklokker og snøklokker må du fortsette å gi vann og lys inne frem til det er greit utplantningsvær, (i de mildeste delene av landet er det allerede ok å flytte de ut).

Til våren:
Når våren er her så skal skattene plantes. Enten i egen hage, i en bakgård, eller du kan donere de til et offentlig areal nær deg. Jeg veit det er noen geriljahageintitativ på dette rundt om i landet, feks her på Frogner samler og planter de løk i Tinkern. Del gjerne tips om lignende initiativ kommentarfeltet!

Plantene herder du først før du setter de ut, les om det her. Løkpottene kan du dele opp og så plante dypere, les hvordan dele og plante løken her. Og vips så har du gratis blomster som kan glede deg i mange mange år fremover!

 

LES MER:

SaveSave

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

2 KOMMENTARER

  1. Takk igjen- har flotte krukker med perleblomst som tas ut og inn mellom snøbygene- som sikkert har gitt seg nå- og trengte akkuret en liten oppfriskning i deling/utplanting, du er alltid så aktuell, ha en fin uke 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her