Hvordan lykkes med perleblomster på stua!

Perleblomster er en av mine kjæreste vårblomster! De er små, yndige og står relativt lenge til vårblomster å være. Og, de du kjøper nå kan du plante ut i hagen til våren så kommer de igjen i alle år fremover!

Slik steller du perleblomster inne:
– Perleblomstene trives best med mye lys og lite vann.
– Perleblomster kan kjøpes fra de får luggen over jordskorpa/løken, eller i blomst. Jeg foretrekker å kjøpe perleblomstene mens de er små, for så kan jeg følge med på de mens de gror og dermed får jeg glede av de lengre.
– Du kan godt dele opp en potte med løk. Hold i i løken og riv de fra hverandre (forsiktig).
– Sett gjerne blomstene kaldt på natten/mens du er på jobb, da varer de lengre.
– Hold perleblomster unna peisen, panelovnen og det sydvente solstekte vinduet. Litt trekk er ikke et problem.
– Når perleblomsten har blomstret av så lar du den stå lyst, og vanner av og til mens den visner ned naturlig. Når den har visnet ned så setter du potten/ løkene et mørkt tørt sted frem til de kan plantes ut.

hvite-perleblomster

Utplantning av løkene til våren:
Så snart bakken har tint kan du plante ut løkene. Løkene skal da plantes dypere enn de står i potten, det er passelig at det blir ca tre-fire cm jord over toppen på en løk. Du får ikke noe mer blomstring i år, men til neste vår så kommer de piplene opp av bakken litt senere enn krokus.

perleblomst-ranunkler-stueLignende artikler:
Les om hvordan stelle primula
Les om hvordan stelle ranunkler
 Om perleblomster i hagen

Vaser mm:
Det ble visst dansk dag i dag! Vasen er fra Ditte Fischer, bollen er fra Ro, bøkene er hagebøker av Claus Dalby (fått av forlaget).

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

7 KOMMENTARER

 1. Likte så godt bollen med perleblomstef. Du skriver den er fra Ro – er det en butikk eller et merke? Finner ingenting når jeg googler! Ellers fikk jeg veldig lyst til å handle vårløk og blomster nå

  • Hei. Nei det er ikke det mest inteligente navnet å ha på noe om du vil at folk skal finne deg igjen på nettet…. Jeg lette som en tulling første gangen jeg kom borti de. Det er et merke, her finner du mer fra de: http://www.rocollection.dk/#section-header
   Og nå lurer du sikkert på hvor de selger.. Dette var en julegave så jeg veit ikke helt sikkert hvor akkurat denne er kjøpt, men jeg veit de har merket på IllumBolighus i Oslo.

 2. Ååååå…. og jeg som trodde jeg var skikkelig dårlig på løkblomster. Har nå hatt to typer og begge har sakte men veldig sikkert hengt med hodet og vandret videre.
  Men når jeg tenker etter så har de jo gjort det hvert år 😉
  Jeg henger litt etter, men så godt å se at du har kommet deg vel inn i leiligheten, håper du vil trives og få det like frodig og vakkert som i huset ❤

  • Takk 🙂 Det er deilig å kunne få starte på nytt her, jeg storkoser meg rett og slett 😀

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her