Smarte småfugler…

kjoettmeisDa er jeg tilbake i byen igjenn etter noen deilige dager på Kjaglia, jeg var der alene, men ikke ensom. Mest selskap var det i en gjeng kjøttmeiser som holdt til i epletreet utenfor vinduet på stua. De hoppet og spratt rundt i treet, og etter at jeg hang opp litt mat så fikk jeg de så langt ned i treet at jeg lett kunne følge de. De fikk sporadisk besøk av blåmeis og spettmeis og en spurv, men for det meste hadde de treet for seg selv.
Jeg var lenge litt overrasket over hvor lite de satt i ro, de flyttet seg stadig fra gren til gren. Litt slitsomt å se på kan du si. Men i går fikk jeg nå svar på hvorfor de skvatt sånn rundt, for da kom det besøk i epletreet av en fugl jeg ikke rakk å identifisere, men som definitivt ikke var der for å spise epler og frø… Småfuglene forsvant naturligvis vekk fra treet etter angrepet, men det tok ikke mer enn ett kvarter før de var tilbake, og oppførte seg akkurat som før.
Etter det sluttet jeg å irritere meg over at de skvatt rundt, og krysset av i hodet for at småfugler er smarte…
Great Tit Parus major. And am back in town with a normal internetconnectione again 😉

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

5 KOMMENTARER

  1. Dei er både smarte og koselege å sjå på. Trur eg må legge ut litt «lokkemat» til dei snart. Etter at vi beskar hagtornhekken vår kraftig i fjor forsvann mange av fuglane, spesielt gråspurven. Så det er kanskje lurt å begynne litt tidleg å legge ut mat?

    Ha ei fin helg!

  2. Ja, den som har tid å sitte ned og studere fuglenes hverdag, så får man innblikk i travle tider…
    Tenker på når de har små unger i reiret også. Den fuglen jeg har til heading på bloggen min jakta jeg mye på, for å få gode bilder. Men den satte seg ned for fotografering tilslutt. Den hadde hybel i ventilen i stua på hytta… og det var noen travle uker med mye leven. Og sååååå artig for oss alle!
    Håper den kommer igjen.Den har nå fått to hus å velge i, like ved hytta. God søndag.

  3. Jeg slutta å mate her for en mnd siden etter ett besøk av en rotte, men det var nok en streifer så nå skal matestasjonene opp igjenn 🙂 Fuglene kan vel fremdeles fint finne mat ute, men her i villastrøket så er det jo fint å suplere litt, jeg liker jo så godt å se på de 😀
    Og tid til å se på de har jeg jo 😀

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her