Flaggspett – contortionist ekstravegansa :)

flaggspett serie collage
Fasinerende rett og slett 😀
Flaggspett – Dendrocopos major – Great Spotted Woodpecker

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

18 KOMMENTARER

 1. En slik har jeg ikke sett før, bare hørt…den er kjempefin. Kan godt tenke meg at den er fascinerende å se på:) God helg!

 2. Mye god underholdning i fugler og fuglemating;-)man blir ganske fasinert ja.

  Ser en del slike når vi er på hytta i trysil, men også her hjemme…

 3. Å så flott!! Må legge ut bilder jeg og, men det er flaggspett på vingene. Fikk aldri ETT bra bilde av denne flotte fuglen. Som er et rovskinn med andre fugler da…

  Fugl er flott!!!

 4. Jeg har aldri sett vakrere hakkespett!! Den som bor i telefonstolpen her ute er nesten bare grå og svart..Er det slik at det er hannfuglene som har den vakreste fargen? Det er utrolig facinerende å kunne beskue dyr på denne måten..rett utenfor stuevinduet her bor det både ekorn og et skjærepar..Og av og til ser jeg min lille My (katt) som prøver å ta seg en tur opp for å hilse på disse andre «vennene»..Dyreverdenen er fantastisk 🙂
  Ha en fin fredag!
  Hilsen Kardemomme 🙂

 5. Så herlige bilder du har tatt!
  Synes bildene dine av fugler og ekorn er så flotte. Jeg tror jeg må få lagt ut noen bilder av fugler og ekorn jeg også, må bare få sortert og behandlet dem først.

  Og du, angående klaging på kommentarfeltet. Jeg fikk en klage fra Edgar, men det var før jeg endret til at alle kunne kommentere (ikke bare de med konto). Han har lagt inn kommentarer etterpå så jeg trodde det var greit nå. Hva slags feilmelding var det du fikk da?

 6. Ja, facinerende det er sikkert!

  Og så blir ejg med på konkurransen høstblad, må bare finne meg noen 😉

  Go helg Anne!

 7. Ja, jeg er veldig glad i flaggspetten min, den har navn og heter Petter for de av dere som ikke fikk med dere det i vinter 😉 Jeg hadde en hunne innom, hun het petra, men egentlig heter de petter alle sammen tror jeg 😀

  Det stemmer at hannene har røde nakkelapper ja. De har begge rød mage.Ganske greit å se i grunnen.

  Fugl i flukt er jo supert da, gleder meg til å se det bildet kathrine!

  Jeg er superglad for alle fugler som vil være hos oss, det var ganske bra utvalg i fjor, og nå som jeg starter matingen litt før så håper jeg på enda flere. Hyggelig å ligge å se på 😀 Også blir man jo litt flinkere i å identifisere

  Twin, jeg gleder meg, du får komme innom her på søndag, da venter det en liten «nyhet» 😀

  allemannalle, takk for hyggelige kommentarer!

 8. Usedvanlig vakker liten skapning!!

  Men han er var deg ser du…, han snur på sitt hode og undrer hva som foregår :-))

 9. Ja, han hørte noe borte hos naboen, har aldri sett at han får hodet så langt rundt, temmelig fasinerende 😀

  Flaggspett er den eneste hakkespetten jeg har sett faktisk, men han bor i omerådet og elsker meiseboller så nå ser jeg han daglig 😀

 10. Anne…, nå har jeg Frøken Høstblad liggende klar på bloggen min!!! Fikk desverre ikke klikket meg inn på linken du hadde lagt inn under konkuransereglene :-((

  Håper det går greit allikevel 🙂

  Fin fin søndag til deg.

 11. […] Hannen og hunnen skilles lett fra hverandre ved den røde nakkelappen som hannene har, ellers er de like, men ungfuglene har rød isse. Flaggspetten er ca 23 cm lang. Den er svært akrobatisk, jeg ser ofte at den bruker halen som støttepinne når den henger i meisebolla, og den kan snu hodet rundt slik at den uten problem kan se bakover. Flaggspetten flyr på en lett gjenkjennelig måte i buer, og har ganske bråkete vingeslag. Jeg kan lett høre at det er den som flyr inn for landing. Synge gjør ikke flaggspetten, men den utstøter korte skrik som lokkelyder, i tilegg trommer den for å markere revir. Flaggspetten var en av de første fuglene jeg så her på moseplassen, og den har fulgt oss gjennom hele året. En vakker fugl, som jeg kan se hver dag både på foringsplassen og hengende i ulike trær. Jeg har tidligere vist en bildeserie av en flaggspetthanne som vender hodet rundt. […]

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her