Her er noen av de mest vanlige besøkende på Moseplassen!
Og til alle dere som nå begynner å få besøk på fuglebrettet, men ikke er sikker på hva besøket heter: Miljølære har en veldig grei oversikt over de mest vanlige fuglebrettbesøkende, den er hovedannsvarlig for at jeg nå kjenner navnet på alle fuglene i hagen. Før jeg flyttet hit for trekvart år siden så kjente jeg kun noen ganske få fugler, men etter at jeg fikk egen hage med egne fugler så har jeg fortløpende lest meg opp på de besøkende 🙂 Jeg har nå skaffet meg fuglebøker som jeg bruker, men miljølære er ett fint sted å starte.
Some of the most common birds in our garden
hehe, ja lurte på om eg skulle lage noko liknande, men under ville det stått; fugl, fugl, fugl…eg er heilt frøbrød på treslag, fuglar osv. Må ha sove tungt i timane på skulen 🙂
Så i dag har eg takka vera deg…lært noko 🙂
Ha ein framifrå dag 🙂
Britt
Åja! Jeg går helt i spinn når det dukker opp noe nytt og spennende ved mateplassen. Denne var kjekk.
Trekryper var et nytt bekjentskap for meg i vår. Nydelige bilder, forresten! Slett ikke lett å forevige fjærkre…
Flotte alle sammen!! Og så koselig en hage er med fugler:-) God underholdning det. Og vakre bilder:)
Ha en fin dag!
Heisann 🙂 Jeg er ikke så flink til å vite fuglenavn..Kan nesten bare dompapp, linerle og kjøttmeis så det var et godt tips! Det er så koselig å se på småfuglene som koser seg på fuglebrettet!
Bloggen din er virkelig unik og vakker! Ikke minst lærerik!
Har ikke sett så mange andre naturblogger her i blogglandia..
Jeg forsøkte å ta bilde av ekornet vi har boende i et tre på utsiden her, men kameraet har så lang eksponeringstid at ekornet var over alle hauger før bildet ble tatt..Trenger egentlig nytt tror jeg 😉 Ønsker deg en fin høstdag videre..Her i Oslo er det sol og helt nydelig..Hilsen Kardemomme 🙂
Takk for gode ord 🙂 Det er hyggelig å høre at dere har glede av bloggen 😀
Helt enig Villrose, når jeg ser noe jeg ikke har sett før så blir jeg supernyskjerrig og kjempefornøyd, det er artig med nye besøkende 😀
De fleste av disse bildene er tatt med ett kompaktkamera, så bildene er jo ikke så gode som jeg skulle ønske. Men det hjelper mye å ha matestasjoner ganske nær vinduer. Jeg får ikke gode bilder gjennom vinduet, men har det gjerne litt på gløtt så jeg ganske lydløst kan tre linsa ut og knipse om jeg ser det dukker opp noen spennende. Jeg har også av og til satt meg til ute med ullpledd og lue når jeg merker at det er en besøksdag i hagen 😉 Nå har jeg jo nytt kamera, så jeg håper jeg får til enda flere og bedre bilder gjennom vinteren!
Måtte bare innom igjen jeg og se på de flotte bildene du har tatt. En skal ikke nedlate kompaktkameraene, for en kan få utrolige bilder av dem og:-)
Er så opptatt av fugler jeg og, kanskje mest de rundt hytta. Myr- og fjellfugler som jeg har med fra barndommen. Men hagens fugler skaper ett mangfold en ikke kan være for uten. Så jeg lar mye av frøkapslene stå igjen, det gir fuglene mat og jeg får underholdning:-) Katten og…He..
Så samler jeg på gamle fuglebøker og da(samt gamle florabøker)De er pent fordelt her og på hytta, håpløst nå sist helg da jeg manglet AKKURAT den boka:( Men de nye blir brukt mest, nye opplysninger kommer jo på den fronten og.
Til påske/våren har jeg planer om å bygge en gapahuk ovenfor hytta,(håper jeg da, kommer ann på vær og føre) for å få med orr-og tiurleiken der. Det vil bli en stor opplevelse både for meg og ungene:-)
Syns det er så flott at du og er glad i fugler. Noen ganger stusser min familie over mine utbrudd, ja og så var det «bare» en grønnfink…?
🙂
Så mange forskjellige gjester du har! Det er veldig koselig med fugler i hagen – det gir liv i hagen hele året 🙂
Lurer litt på hvordan man lager sånne flotte «montasjer» som det du gjør… og hvordan man får til å bruke hele siden til bloggen. Jeg har visst fortsatt mye å lære:-)
katrine: 😀
Rekkehuset: Jeg bruker ett fotoredigeringsprogram som heter photoshop. Men jeg tror picasa har ett gratisprogram som er helt ok til enkelt bruk som dette, jeg har ikke prøvd det men ser det blir annbefalt.
Anngående bredere blogg og breder bilder så har jeg skrevet om det tidligere. Om du ser på forsiden av bloggen så er det en lenke litt ned på høyresiden hvor det står «tips til andre blogspottbloggere» (eller noe i den duren). Du kan også bruke strech-mal, det er enklere å få til.
Så heldig du er som har så mange – forskjellige typer fugl i hagen! Her hos meg er det stort sett skjærene som dominerer. Jeg må ta turen enten til Østensjøvannet eller på hytta for å forevige dem, men det er jo koselig det også da.
Flotte bilder i super fotomontasje 🙂
Mange av disse fuglene har vi her også:) Det er et yrende fugleliv i skogen ved siden av tomta vår, og i fjøra. Kjenner ikke navnene på alle, men nå vet jeg flere enn jeg gjorde;)Kanskje jeg må kjøpe meg en fuglebok også…
Takk for supre tips! Skal prøve meg litt fram, sjansen er MYE større for å få det til med de gode bruksanvisningene dine 🙂
Informativt!
Der jeg vokste opp fantes stort sett bare kjøttmeis og dompap, så det er de jeg kan navnet på.
På oversikten din så jeg derimot en del som besøker oss jevnlig her, og som til nå bare har gått under «fugl», eller pippip, som det heter her i huset om dagen.
Nettsiden var ny for meg, og inneholder en masse snadder-latin jeg nå blir nødt tilå pugge- visste for eksempel ikke at det latinske navnet på sanger-slektenvar Sylvia, fascinerende ny viten 🙂
That is a neat way to show all your birds! Such a nice variety.
Fantastisk post! Hva mater du fuglene «dine» med? Bruker du forskjellige typer mat for å tiltrekke ulike fugler?
Jeg mater solsikkerfrø, peanøtter og div korn. Rett og slett fordi dette er de rimligeste og står for en grei variasjon. (korn får jeg av broren min som er bonde, det er ikke det mest populære, men noen fugler vil ha det også).
Også går det endel meiseboller, både kjøpte og hjemmelagde.
Nå så jeg forresten en stor flokk sidesvanser utenfor her jeg bor for tiden, første gang jeg ser den fuglen. De mellomlandet kun på noen strømledninger, men jeg skal prøve og følge med om den kansje kommer tilbake! 😀
Mary, thank you 🙂