Toppmeis – Lophophanes cristatus

toppmeis på pinneToppmeis, Lophophanes critatus tidl. Parus cristatus. Uten tvil en av de fuglene det er lettest å gjenkjenne. Toppmeisen er utsyrt med hanekam, og det er det kun noen ganske få norske fugler som er.
Toppmeis er av de sprettne og sitter ikke lenge på ett sted om gangen, men hopper frem og tilbake mellom greiner og fuglemater. Den er nokså liten, omtrent som blåmeisen men rundere i fasong.
I likhet med de andre meisene i hagen min så er dette en fugl som overvintrer i Norge, så jeg gleder meg til at den skal holde meg selskap gjennom vinteren 😀
Toppmeisens sang, Lydfil via Svensk radio
Crested Tit, one of my regular visitors

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

6 KOMMENTARER

 1. Å så hyggelig at du har presentasjon av de forskjellige fuglene. Har nettopp fått meg fuglemater i hagen min og koser meg med å se på fuglene som har måltidene sine der:-) Nå blir det enda koseligere dersom jeg klarer å identifisere hvilke fugler det er jeg har på besøk:-)

 2. Det blir koselig selskap utover:-)) En liten tøffing vistnok denne lille toppmeisen ja. Flott bilde:-))
  Satt forresten ute i høstsola litt i dag etter å ha grunna noen malerier, og flokker av grønnmeis, blåmeis, kjøttmeis og en korsnebb var innom. Hadde ikke hjerte til å gå inn og hente kameraet. Hadde fyllt opp dammen, så de var der og drakk og bada.
  Koselig med fugler(og håper jeg får retta zoomen min snart…)
  Ha en fortsatt fin dag, Anne:-)

 3. du tar så flotte bilder,de er en stadig påminnelse om at jeg må få skaffet meg en skikkelig zoomlinse.
  Liker å se at noen er opptatt av alt det andre foruten planter som fins i en hage.

 4. kjekt å høre at dere liker fugleinnslagene mine 😀
  Jeg liker jo all form for haging som kan gjøres sittende eller liggende, og fugletitting er absolutt en slik aktivitet 😀 Også er det jo innspirerende å vite at man bidrar til mangfold, og at fuglene bidrar til å holde hagen friskere 😀

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her