Aschehougs fuglebok – Finn ut hvem du har besøk av :)

fuglebok askhaugAschehougs fuglebok er en ganske omfangsrik og lettfattelig bok om de 250 vanligeste fugleartene i Norge. Boken bygger på Aschehougs store fuglebok og er utgitt i 2008. Boken er laget av Tore Fonstad, Benny Gensbøl og Morten Gunther.
Hver fugl har fått en side hver. Der står det om kjennetegn, hvor arten er å treffe, trekkforhold, hekkeforhold og føde. Fuglene er illustrert både ved tegninger og fotos. I tillegg følger det også med to cder med opptak av fuglesang. 138 av de vanligeste fuglene er representert. Fuglesangcdene er en av hovedgrunnen til at jeg kjøpte denne boken, jeg har ikke kommet så langt at jeg greier å gjenkjenne fuglene på sangen, men det er artig å prøve.
Aschehougs fuglebok er i mine øyne en meget god bok. Teksten er enkel, illustrasjonene er pene og rene, layout er oversiktlig. Jeg har frem til nylig kun brukt internett for å finne ut av fuglebesøket i hagen, men det er deilig å ha en bok å bla i, både når jeg lurer på noe, og når jeg bare har lyst til å bla litt på måfå.
Jeg anbefaler også Gyldendals store fugleguide, som er en feltbok.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

8 KOMMENTARER

 1. Da må jeg huske på å melde på min Frøken-kandidat, Frøken Skrike. Hun er presentert på bloggen min http://villrosesblog.blogspot.com/

  Ikke så bra bilder, dessverre, men man ser hva det er… Tror jeg går for det øverste bildet

  Fint med fuglebøker for norske forhold. Jeg konsulterer stadig et velbrukt eksemplar av «Fuglene i farger», som jeg fikk til jul av min fugleglade onkel da jeg var 6 år! Jeg studerte alltid fuglebøkene hans nøye når jeg var på besøk.

 2. hva er frøken fugl tro? har du link?
  Kjempebra med bokanbefalinger. Jeg har en liten oppslagsbok for fugler som stadig er med når vi er ute på tur men ikke noe så omfattende som denne.

  God helg til deg!

 3. heisann, det var fint du sa i fra om, nå har jeg fått på lenka 🙂

  Vi har en mindre feltbok vi også, skal skrive om den litt senere (når den kommer seg ut av kasselivet sitt…)

 4. Da må jeg huske på å melde på min Frøken-kandidat, Frøken Skrike. Hun er presentert på bloggen min http://villrosesblog.blogspot….

  Ikke så bra bilder, dessverre, men man ser hva det er… Tror jeg går for det øverste bildet

  Fint med fuglebøker for norske forhold. Jeg konsulterer stadig et velbrukt eksemplar av «Fuglene i farger», som jeg fikk til jul av min fugleglade onkel da jeg var 6 år! Jeg studerte alltid fuglebøkene hans nøye når jeg var på besøk.

 5. Jøsses, Tordenbloggen og det som skjer der har jeg aldri hørt om. Mon tro hvem som nominerte meg da…;)

  Vel var inne og kikka men så ikke mitt navn, begynner å bli for gammel til alt dette nye jeg hihi, neida men går inn oc kikker imorra igjen 😉
  takk for tipset!

 6. […] Fuglefakta: * Spurvehauk accipiter nisus * Størrelse: nebb-stjernt 28-37cm, vingespenn 58-77 cm. Hunner er markant større enn hanner. * Drakt: Han har blågrå rygg, og rødbrune striper på brystet, mens hun har en brungrå rygg med brunsvarte striper på brystet. «Min» fugl er enten en voksen hunne, eller en ungfugl. * Sang: Lytt til sang via fuglar.no * Finnes over hele landet, men det er få av den i de nordligere fylkene. Deler av bestanden overvintrer i Norge, mens deler av den flyr ut av landet og overvintrer lengre sør. * Ikke uvanlig i villastrøk, hvor den gladelig forsyner seg på foringsplasser… * Spiser nesten utelukkende småfugl, kan også ta små pattedyr, primært mus. Ekorn er på grensen av hva den makter, men en voksen hunne kan greie den. Kilde fakta, Aschehougs fuglebok. […]

 7. Så en fugl i hagen i dag. Størrelse som en liten due eller trost. Svart kropp, men flekkete hode i hvitt/svart. Nebbet var smalt, langt og gult. Noen som vet hva det er?

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her