Grønnfink – Carduelis chloris

grønnfink samling
Grønnfink, carduelis chloris. Hannen har grønn drakt, mens hunnen og ungfuglene er mer grønn-brune. Men begge har en meget karakteristisk gul stripe langs vingen som gjør den enkel å gjenkjenne. Den har også ett svært kraftig nebb og kraftig hode, noe som gjør det lett å skille ut fra de fleste andre småfuglene her på Moseplassen. Grønnfinkens sang, karakterisisk med gjenntatte korte lyder.
Dietten til grønnfinken er frø og noe innsekt, på foringsbrettet mitt betyr det at det er solsikkefrø det går i. Grønnfinken har forresten en morsom vane, de sitter og soler seg 🙂 I lange perioder sitter de nesten stille og riktig koser seg. Sånn sett er de taknemmlige å fotografere, hadde de nå enda bare satt seg der det var pen bakgrunn 😉 grønnfink på gren

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

13 KOMMENTARER

 1. Kjempeherlige bilder Anne 🙂
  Grønnfink har jeg ikke sett her i hagen (men det har jo ikke vært så mange forskjellige her heller da), men på hytta har vi dem så det kommer nok noen bilder fra meg etterhvert også 🙂

 2. Synes nå dette eksemplaret hadde satt seg med noen svært flott eo grustikke bakgrunner – eller er det mosefruen som har vært ute og trikset med kameraet eller photoshop?
  God helg til deg!

 3. … unnskyld alle skrivefeil – jeg var litt kjapp på avtrykkeren (og bør nå innse en gang for alle at jeg ikke har touchmetoden i fingrene!

 4. hehe, jeg er høyst tollerang på tastefeil og stavebommerter, ikkeno stress det pulsatilla 😉

  Du, jeg har da så mange bilder at jeg har valgt bort de med rotete bakgrunn, hehe, litt estetiker er man jo.. 😉
  Ellers takk for komplimanger jenter 😀

  Twin, det er ikke så mange her til vanlig, jeg har noen store tog innom av og til, men mest er det en par tre som er her. Du skal se de dukker opp borte hos deg også, og om ikke så blir du vel nedrent til våren… hehe, matvrak som de er 😉 (det var nesten så jeg tok ned matestasjonen om natta sist vår, for den ble plyndra tom nesten hver eneste morra, før jeg hadde stått opp og kunne nyte fuglene… – frekkassene…)

 5. Så gøy å se disse bildene. Slike fugler har vi ofte hatt i hagen, men jeg aner jo ike hva de heter…..før nå! God helg!

 6. Fine bilder!Kjekt med fugler som sitter i ro og poserer, så får det bare være at man ike får velge bakgrunn.

  Ha en god helg!

 7. Heisann

  Tror jeg må tipse min bror om bloggen din og alle de fine fuglene du viser bilder av, og som du gir en så fin beskivelse av!!

  Min bror reiser land og strand etter fugler som han observerer, merker og fotograferer. Må egentlig være kjekt å ha en hobby som fenger en slik som den hobbyen han har!!

  OK, jeg har fått en hobby jeg også: blogging leeeeeeeer.

  Hvis du har lyst å ha en mulighet for å få en gave så gå inn til bloggen min der NEMI hunden min trekker en vinner på søndag.

  Helge klem fra Gamlå og Nemi

 8. Grønnfinken er her også. De er som du sier svært glade i solsikkefrø, så om «restauranten» min går tom for frø er de borte, men kommer igjen når den fylles opp igjen.

 9. Hei der og takk for tordenvarselet!!! Er du med videre eller?

  Syns Anne rett og slett er helt ok jeg når man ser profilbildet ditt i tillegg;D Og Anne i mosen var artig da ;o)

  Uansett blir man glad når man ser du har vært innom med ditt grønne bilde og lagt igjen en kommentar da!

  Go helg !

 10. I bloggen til Alex i Mitthus ditthus kan du lese om bloggtreffet i Trondheim;)

  Kanskje noen hagedamer som enda ikke har fått emd seg treffet vet du 😉

 11. Desse får eg også besøk av, av og til. På fuglebrettet til far min er det derimot ufatteleg mange eksemplar.

  Var forresten veldig fine og gode bilete, fekk liksom sjå finken på skikkeleg vis 🙂

 12. […] Jeg har mye grønnfink i hagen, det er en koselig fugl som trives i store flokker og som er her fast gjennom hele året. De første bildene viser en grønnfink-hanne, han er som du ser svært så grønn, mens konemor derimot er langt brun-blassere, spesielt på brystet. Barna er forøvrig enkle å skille ut de også, de har nemlig spraglete mage (du kan se de her).  Så finner du litt mer informasjon om grønnfinken og lenker til sangen her. […]

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her