Boken "Gyldendals store fugleguide"

fuglebok feltbok GyldendalGyldendals store fugleguide går for å være den beste feltboken for bruk i Norge (og Norden). At det er en feltbok vil si at den ikke er av de største eller tykkeste, eller har mengdevis med bilder og utfyllende tekst, men jeg må si jeg er imponert over hvor mye innhold den rommer. Kompakt og informativ tekst uten digresjoner, med også uten unødvendig fagsjargong gjør at boken er egnet både for amatører og erfarne fuglekikkere. Du finner informasjon om fuglens utseende, hvor den er å finne, sang, hekketid og det meste annet av harde fakta. Gyldendals store fugleguide er illustrert utelukkende med tegninger, ikke fotos. Tegningene er rene og enkle og meget illustrative.
Oppdatert: Boken kom i ny og utbedret utgave i 2010. Min versjon er en revidert utgave fra 2004/6, denne nye skal inneholde mer bilder, noe mer tekst, og en opprydding i navn (nå som man har DNA-teknologi må mange fugler omklassifiseres).
Jeg har to fuglebøker, denne og Aschougs fuglebok. Jeg setter like stor pris på begge to og anbefaler de gjerne. Gyldendals store fugleguide rommer det som kan finnes av fugl, og er noe mer portabel. Ascehougs fuglebok har mer utfyllende beskrivelse, flere bilder og lydfiler.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

12 KOMMENTARER

 1. Det er et godt tips.
  Jeg har kjøpt Cappelens naturhåndbok om fugler til «svigersønnen» i julegave.

  Neste gang blir det boken om «Ville planter», han viste ikke hva Geiterams het…..

 2. Jeg har bokhyllen full av fuglebøker, men denne har jeg ikke. Det er ikke dumt med feltbok. Det er jo som oftes der man trenger boken. Og når man kommer hjem, så har man jo nesten glemt om fuglen hadde gul stripe som gikk slik eller slik.
  Jeg har feltbøker også, men jeg bor slik midt i naturen at de største fugleopplevelsene får jeg faktisk i min egen stue. Det kryr av alle slags fugler her i området. På lørdag satt jeg i godstolen med en kopp kaffe og titte ut av vinduet. Rett utenfor her (vi bor litt i høyden, så dette ble liksom i vannrett linje foran stuevinduet)så lekte en kongeørn med noen måker. Det blåste så fryktelig og fuglene bare lå og surfet på oppdriften. Det hele så veldig vennskapelig ut, men hva vet jeg. Noen ganger var måkene etter ørner og omvendt, men aldri i basketak. Til slutt ble ørnen lei og stakk.
  Og hvem tror du satt her og snappet etter luften med tomt batteri på kameraet og en sønn som har flyttet ut og tatt videokameraet med seg???

 3. Gyldendals store fuglebok er bra, den beste vi har og den er i daglig bruk. Vi har også mange fuglebøker men denne er favoritten, både hjemme og på tur.

 4. Har mange fuglebøker. Blir aldri nok av dem:-)) Samler på gamle også, de som hadde tegninger av fuglene. Men bruker bare de med foto nå.
  :-)))

 5. Heisann :)En fuglebok hadde vært tingen her i huset også..Etter at vi flyttet på landet har vi større tilgang på natur og dyreliv og jeg må innrømme at jeg ikke kan navnet på så mange fuglearter utover de vanligste..
  Ekornfilmen din var så morsom..Det er utrolig hva du greier å få filmet..
  Ønsker deg en fin kveld og koselig førjulstid! Hilsen Kardemomme 🙂

 6. man kan aldri få nok naturhåndbøker 🙂 Jeg digger oppslagsverk, både for å finne det jeg leter etter, men minst like mye fordi man ofte snubler over noe man ikke visste at man lurte på, eller har lurt på lenge uten å finne ut av 😀

  kongeørn og måker hørtes spennende ut! Så noe lignende på NRK i går faktisk! Heldige du som har kongeørn i nabolaget da Petunia!

  Kardemomme, morsomt at du liker filmene, men de er altså ikke mine 😉 Jeg bare leter og finner på internett jeg 😀

  Takk for hyggelige kommentarer alle sammen!

 7. Jeg liker også naturhåndbøker selv om de mest får stå i hyllen!!
  Jeg reiser bort noen dager, uten nett.
  Bare si at det var en fin konkurranse!!
  Slik det ser ut nå har min dørkrans fått en fin plass.
  Takker for det!
  Jeg har mer på lager jeg Anne for neste .hehe…

 8. Takk for boktips! Hagebøker og naturbøker er alltid fine gaver å både få og gi.

  Jeg lurer på et tips til jeg – et kameratips. Nå som du har fått litt fartstid med olympus-kameraet; vil du anbefale det? Her blir det kamera i julegave (om ikke jeg klarer å overtale mannen får jeg nok en gave fra nissen ;-)) og har veldig lyst på olympus 520, men så anbefaler jo alle cannon eller nikon…

  Hyggelig å se du deler min tilnærming til juletrepynting.

 9. http://www.dagbladet.no/tv/ind

  Hei!
  Regner med at du har sett dette ekornet kjøre vannski?
  Her har snøen fjernet seg fra min hage og juleidyll, stua står på hue med esker og det kommer noen nisser frem her og der mens duker strykes og jula kommer skrittvis inn i stua.

  Ha en fin kveld – håper helsa er oppe og går?!
  tone

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her