Dompapturn

dompappsamling februar Dompapen er ikke en vanlig gjest i hagen min, i allefall ikke nede ved matestasjonene hvor jeg kan se den. Men de siste dagene har jeg hatt en liten flokk oppe i det store lønnetreet jeg ser fra sofaen, og det har gjort meg så glad så glad.  Forresten ett godt eksempel på at større og bedre kamera ikke nødvendigvis gir bedre bilde, i fjor tok jeg dette blinkskuddet med kompaktameraet 😉
Bullfinch (Pyrrhula pyrrhula) visiting the mapeltree

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

11 KOMMENTARER

 1. Dompap er en fantastisk fugl, det er mange år siden jeg har sett den på våre kanter…..

  For meg er der Julekortfuglen!

 2. En flott fugl ja:-) Katten tok en i hagen her noen dager før jul i fjor. Da ble matmor streng, og sa at da fikk han ikke julemat når han ordna det sjøl. Tok vare på noen søte røde fjær…
  Ellers så har vi hatt så mange grankorsnebb og nøttekråker i furua i høst/vinter. Kjempefine:)

  Eee…Bomma på datoen på innlevering av dekorasjon jeg da. Trodde det var i går. Ja ja…Kommer flere muligheter:-))

  Skal pakke inn gaver og ordne julekort i kveld. Vi drar til Gudbrandsdalen på fredag.

  Fin kveld til deg:)

 3. Dompap er en spesielt koselig fugl å sjå synes jeg. Har bestandig likt den så godt, minner vel om de gode gammeldagse julekortene med masse snø og røde dompap i fuglnek!
  Vi ser den heller ikke så ofte på fôringsplassene våre, men det hender en gang i blant. Dessto triveligere er det når det skjer.
  :o))

 4. hehe, når jeg først begynte på denne posten så kaldte jeg den «julefugl på besøk», det er definitivt det, en julefugl 🙂
  Kathrine, uffda 🙁 men flinke deg som ikke bare har kjøpt gaver allerede, men også pakket de inn! imponert!
  Mario, flott!
  Allemannalle, takk for hyggelige kommentarer 😀

 5. Der var damen på plass med mere kunnskap ja!
  Er du naturforvalter eller noe sånt, eller er du bare skikkelig interessert??
  Du er flink!
  Håper du er i god form for tida.
  God natt fra tone

 6. Kom til sørvestlandet og Karmøy den 10 desember. Starte å mate fugler, og får drømmen min oppfylt. Endelig dukker det opp dompap. Så glad jeg ble. Mange år siden jeg så den. Den er så flott. Hele fire par pluss to-tre hunner. I dag tre hunner. Nå starter jeg i morgen å fore dem for fullt. 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her