Mine favorittvaser

seks vaserJeg liker å ta inn blomster. Lage buketter og dekorasjoner. Når jeg var liten fylte jeg min mors og bestemødres hus med blomster fra hage og grøftekanter og eng, og når jeg først får annledningen så gjør jeg det fortsatt. Der hvor andre står på kjøkkenet og ordner før en fest – der står jeg aller helst og fikler til litt blomster til bordene 🙂
Jeg er også veldig glad i vaser. Jeg synes det er utrolig kjekt å kunne velge en vase som passer til blomstene og lage ett arangemang som passer til der det skal stå. Fasongen på vasen styrer hvordan buketten blir seende ut, og dekor og farger er med på å gi arrangemanget det lille ekstra.
Jeg rydder for tiden inn i de nye kjøkkenskapene mine, og ble innspirert til å vise frem noen av mine vasefavoritter:
De tre første vasene har omtrent samme høyde (25 cm), men helt ulik fasong. Den hvite er den vasen med den formen som gjør det enklest å lykkes med en bukett; bred bunn og innsnevret hals. Den står støtt, og gir godt hold til buketten.
Den blå er noe mer krevende, fargen og formen gjør at dette ikke er den vasen jeg bruker oftest, men den er nå vidunderlig vakker lell, og kan godt stå fremme selv uten blomster i. Den er fra Hadelands glassverk, en skikkelig designklassiker.
Den grønne emaljevasen er arvegods fra en kjær gammel tante, noe som gjør den til en favoritt i seg selv. Men vasen er veldig lett og har ingen bred base, så den velter lett om jeg setter feil blomster i. Vasen er dog genial til grener og annet lett.
Den grå vasen er av glass, den er 20 cm høy, fra Holmgaard, og er en forlovelsespresang. Dette var den mest brukte vasen frem til jeg fikk den som står ved siden av.
Den stripete vasen er fra Rosenthal og en bryllupspresang i samme serie som middagsserviset vårt. Denne vasen er min absolutte favoritt 😀 Den har en høyde (15 cm) som gjør at buketten ikke behøver være så stor, og en ideell form for den type buketter jeg liker.
Den laveste vasen kommer fra IKEA og er den eneste lille vasen jeg har. Den er god til å sette en enkelt blomst i, både roser, blodbeger og iris gjør seg i denne lille rariteten, og det er garantert at den ikke kommer til å velte 😉
Dette er altså noen av vasene mine. Jeg har overraskende mange store vaser, og alt for få av de små. Vaser i Rosenthalstørrelsen og mindre er i manko, så jeg er stadig på kikk etter noe nytt. Jeg liker spesielt godt gamle vaser, gjerne fra 50, 60 og 70 tallet. Jeg er ikke så veldig på den shabby-chic stilen, renere design og dekor er mer meg.
Jeg har kost meg med å se hva som finnes der ute på det store internett, her er noen vaser som innspirerte meg:
Nettbutikk stappfull av øyegodt, noen eksempler:  Stram keramikk, mykere keramikkstramt glass, mykere glass,
Noen mer klassiske vaser: Rund krystallvase, og Rosevase m nett, og til sist keramikkvasene til GundaM
Har du noen favorittvaser?
I love to arrange flowers, and these are my favorite vases

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

9 KOMMENTARER

  1. Herlig, og så mange flotte vaser du har (og som har linket til) 🙂
    Jeg ble skikkelig inspirert, kanskje du har lagt spiren til mange poster om vaser?

    Jeg har vel egentlig ikke så mange vaser jeg, og de er ikke så veldig spennende heller…

  2. Vaser er noe av det viktigste en blomsterplukker kan ha. Jeg har drøssevis og bruker dem ofte. Vaser i krystall, keramikk og glass. En av de beste små jeg har er arvegods fra min svigermor og et kjært minne.
    Den rosevasen du viste med nett var genial, den skulle jeg likr å ha. Jeg pleier å lage et nett av tape over en stor vase og kan dremed fylle den med roser slik at bare selve blomsten synes. Men den du viste var jo toppers.

  3. Ja, et herlig innlegg Anne og kanskje litt inspirert av meg…Hihi, nei da.

    Tiden flyr men jeg vet «hvor du bor» for å si det sånn ;0)

    Min aller vakreste, eller mest anonyme vase egentlig er et halvliterglass jeg fikk med meg fra et utested engang da jeg var ute ;0)Alt blir vakkert i den «vasen»

  4. gunda.. haha, min allermest brukte vase er nok ett kjøkkenglass… rett og slett fordi jeg ikke har små nok vaser for sånn småplukk som bare «ble med». Dessuten er kjøkkenglass så flott til markblomster…
    (og ja, posten er nok litt innspirert av deg, i allefall den delen hvor jeg sikler på vaser andre har… hihi)

    Rosevase med nett er genialt. Har aldri sett de til salgs i butikk i norge men fant noen på nett fra UK. Mor har en slik og jeg synes den er så skjønn. – nå er jeg på jakt etter noe på bruktmarkedet.

    Twin og røssling, hyggelig å høre 🙂

    Ellers så er det jo utrolig mye i kjøkkenskapene som kan brukes som vaser da… og har blitt brukt til vaser…

  5. These are beautiful vases and I particularly like the last couple. I left you a rather long answer on my blog, but basically customs vary greatly in the US and everyone does their tree whenever they want for however long they want.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her