Boken "Frø – ganske enkelt"

bok: frø ganske enkeltFrø – ganske enkelt, er skrevet av Ulla Hasselmark, utgitt i 2002 på Cappelen og oversatt fra svensk. Det er en liten kosebok, til innspirasjon og glede. Boken har 115 sider, og er rikt illustrert med flotte bilder.
Dette er ikke en bok for den erfarne frøsåere, til det er innholdet for enkelt. Men om du ikke har sådd så mye så er dette en bok som kan avmystifisere det å så samt vekke begeistring. Den  rommer litt praktisk innformasjon om hvordan så, med begrepsforklaringer i enkelt språk, men hoveddelen av boken består av konkrete forslag til planter man kan så og hva slags vilkår de trenger. Den tar for seg sommerblomster, stauder, trær og grønnsaker, og forklarer også litt rundt det å samle inn frø selv.
Dette er ikke en favorittbok, eller en bok jeg hadde kjøpt om jeg hadde vist hva jeg kjøpte, til det er det altfor lite fakta og altfor høy pris. Men boken er helt ok den, og for den rette leser så er den sikkert super 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

9 KOMMENTARER

 1. Boka kan man kanskje låne på biblioteket. Det må jeg sjekke. Takk for tips. Når det gjelder floks deler jeg din begeistring. De er helt herlige – den blå har jeg ikke sett før! Dessuten lukter de nydelig. Ha en fin dag. Hanne

 2. Den boka kjøpte jeg for noen år siden. Kan ikke si den er så mye i bruk, den står bare til hyllefyll.
  Derimot er boken»Propagating Plants» av Alan Toogood en bok jeg har veldig god nytte av. Anbefaler den.

 3. Takk for tips Elsa 🙂 Jeg har en propagating (formering) bok som er superfin, jeg finner den bare ikke igjenn! En sånn som virelig tar for seg ting nøye. Den dukker vel opp snart håper jeg, for det var en masse lure ting der som jeg gjerne vil prøve ut.

  Hanne, det hørtes lurt ut. Jeg kan ikke tro at dette er en bok du føler er verdt å kjøpe, til det er du nok for viderekommen 🙂

  Tone, så fint da 🙂 100 kr er den vel verdt, 260 derimot…

 4. Det er mer en inspirasjonsbok enn en how-to.. Men Ulla skriver godt. Sjekk gjerne opp flere bøker av henne. Ett-eller-annet med «paradis» mener jeg at hun har skrevet. Det er en bok som beskriver gledene ved hagen… lukten og kosen.

 5. Frø er topp! Har ingen frøbok, tenkte bare å lage en til meg sjøl engang. Med erfaringer, og foto da selfølgelig. men den tid osv..
  Floks er herlig! Den hvite er bare så flott i skyggefulle hjørner. Gjerne sammen med mose:-) Ha en fin fin helg:-))

 6. Jeg er fremdeles novise når det gjelder frø, og hadde sikkert hatt nytte av den. Men jeg har funnet ut at jeg liker best å prøve meg fram selv. Det lærer jeg av!! Og det er jo ikke jordens undergang dersom jeg gjør noe feil….man lærer av slikt:-)

 7. Tja! jeg har denne boka, og til tross for at jeg regner meg som litt (men ikke aldeles) viderekommen, fungerer denne boka for meg som – som – tja, hageamfetamin eller noe. Inspirerende så det holder altså. Det minner meg om at det nok er på tide å plukke den fram…
  *hihihi*

  propagating plants er mer substans – og også svært inspirerende.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her