Verdens enkleste snølykt!

snølykt skåret ut nærme
snølykt skåret utSlike lykter som dette lager jeg gjerne når snøen er fersk og fluffy. De lyser så vakkert både fra siden, men også når de står utover en flate.
Lyktene kan lages langs en oppmåkt sti, eller forran vinduene slik som her (har vinduer som går nesten helt ned), eller de kan plasseres ute på en flate ved at man setter ett lys nedi hvert fotspor (gå baklengs).
Telys kan brukes, men er ikke ideelt. Vanlige lysstumper eller kubbelys gir finere lys (telys lyser ikke nedover), Vanlige lys kan man dessuten stikke rett i snøen, telysene blir fort for varme og velter, dessuten lager de søppel.
My supereasy no-nonsens snow lanterns 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

23 KOMMENTARER

 1. Hei:)
  Flotte lykter. Dette var vakkert. Her var det -24 kalde kuldegrader i dagtidlig! Fullmånen var lyset mitt i dag. Utrolig vakker vinter! Mye snø, kaldt og klart vær. Ha en finfin kveld:)

 2. Det blei bra! For en grei måte å lage lykter på, noe annet enn det å bale med å lage snøballer. Takk for tipset, dette skal prøves 🙂

 3. Nydelege lykter, og eit veldig bra alternativ for ei som enda ikkje har klart å lage ein snøball! (Alt for tørr snø : )

 4. Vakkert og stemningsfullt!
  Dette skal jemmen prøves 🙂

  Mot normalt har vi en del snø her vest, så da er det bare å gripe muligheten mens vi ennå har den.

  Ha en fin kveld 🙂

 5. så kjekt at dere likte disse enkle lyktene 🙂

  Jeg koser meg med de på fjerde dagen nå! De er ikke like fine i fasongen lenger, etter å ha blitt maltraktert av fugler som lander der på vei til matfatet,(se spor i snøen) og snøen har sunket sammen så de er ikke like gjennomskinnelige lenger. Men koslig lell 🙂

 6. Utrolig nydelig.

  Jeg pleier ikke å ønske meg mye snø, men akkurat nå kunne jeg tenke meg at det lavet ned en del. Slik at jeg også kan prøve å lage Anne’s snølykter.

 7. morsomt om jeg kan innspirere litt 🙂
  Jeg liker å lage masse ulike lykter for å ha ute om vinteren, det er så koslig 🙂

  Forresten, ett lite tips. Om du ikke har hansker på så kan de hullene som lykten står i lages med skaftet på spaden. Jeg bare slår ned, fjerner ikke snøen som er oppi.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her