Gråsisik – Carduelis flammea

gråsisik i tre
Gråsisiken er en skjønn liten fugl, som går for å være vanlig på foringsplasser om vinteren, men som jeg ikke har sett før den dukket opp i forrige uke. Den gjenkjennes lettest på rødt merke i panna, hannene er enda enklere å gjenkjenne da de har rødt bryst. Gråsisik lever gjerne i store flokker om vinteren, men jeg har også sett en enkelt fugl.
Desverre har det vært mye gråvær i det siste, og da får jeg ikke så lett til gode bilder, men er jeg heldig så holder de seg i området og da håper jeg å få vist frem den vakre hannen 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

11 KOMMENTARER

 1. Så fint bilde! Fuglane matcha omgivelsane så bra : ) Utruleg kjekt med småfuglane om vinteren, i fjor såg me ingen, men i år har det vore faste gjestar i fuglemataren – koseleg!

 2. Utrolig så flotte bilder du tar av fugler Anne. Skjønner ikke helt hvordan du får det til jeg…, de er jo alltid i bevegelse jo!!
  Prøvd mang engang, både med og uten stativ…, men de har det jo så travelt. Men i morgen har jeg fridag og da skal jeg `montere` meg igjen. Fått helt fotodilla jeg …

 3. Gråsisiken er en flott liten fugl.
  Det er alltid så moro når det dukker opp fugler på foringsplassen som en sjelden ser ellers.

 4. Kuli med den teksten over her da…
  Er så imponert over hva enkelte finner ut jeg…
  Selv finner jeg ikke ut hvordan slike fiksfakserier lages.
  Drops

 5. Ja, de er temmelig lettbeinte disse… Jeg viste bilde i forrige uke hvor de letta fra snøen. Veldig morsomme å se på for de er sånn i bevegelse, i motsetning til den trauste grønnfinken som bare sitter der og skuler olmt 😉

  Anemone, stativ orker jeg ikke med til fugler, det blir for begrensende, men jeg tar skrekkelig mange bilder for å få noen bra. Av og til forsvinner de ut av bildet, av og til snur de seg, eller gjemmer seg bak en gren, også er det å få det i fokus da…jeg må jo bruke autofokus, og autofokus mot noe som er i ett tre funker ikke alltid så bra..

  Nina, bra du snakker til fuglene mine, jeg sitter og har lange samtaler med de jeg og forteller de at det er kjekt at de kom på besøk, og at de må anbefale resturangen til alle vennene, og at de må snu seg så jeg får tatt bilde av ansiktet deres, og at de ikke skal drite mitt i maten og slikt … 😉

  Jeg har begynt å glede meg til vårens fugletrekk jeg da.. håper på masse spennende og nytt 😀

 6. Å hvor jeg savner fuglene. Vi bor så høyt oppe og har så mye snø at de gidder ikke være her om vinteren. Dessuten har jeg lest at alle småfuglene har fått en virus. Bullevirus og mengder er døde. Så trist. Håper de kommer hvertfall litt fugler når snøen begynner å smelte.

  Ha en fin dag

 7. Så mange fine bilder du har å vise fram av fugler og dyr! Fint at du, med dine kunnskaper, deler med oss!
  Ha en fin dag;)

 8. uff, så trist å høre Ragnhild. Håper det går seg til så du snart får oppleve fuglesangen du også 🙂

  Tove, tusen takk 🙂

 9. Jeg setter så stor pris på alle bildene av både fulger og dyr fra deg Anne 🙂 Lærer mye gjør jeg også, jeg tenkte spurv med en gang jeg så bildet i dette innlegget… SÅ mye vet jeg!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her