Spretten søndag: Husker du på å mate de små hagevennene?

ekorn spiser av fettkartong
Nå er vi inne i den tøffeste delen vinteren. Snøen ligger fortsatt tett de fleste steder og fuglenes og ekornas reserver begynner å bli lave. Om du ikke allerede mater så anbefaler jeg deg å starte 🙂
* Fuglevennen har satt sammen en fin pdf om det å mate fuglene, både hva du kan mate med, og hvor materen bør henge osv.
* Fuglematere kan du lage selv, eller kjøpe, det kan jo også hende du finner de på salg på hagesentra.
* Meiseboller er billige i innkjøp, men du vil bli den store helten i nabolaget om du lager meiseboller selv 🙂
Ekorn er enkle i kosten, de spiser gladelig det meste av det du gir fuglene. Meiseboller (fettblandinger) er veldig populært, det samme er nøtter, men de spiser også gjerne solsikker og andre frø, samt brød og frukt. Bland annet Plantasjen selger peanøtter (jordnøtter) i store bøtter, det er en rimlig måte å handle nøttene på. Men pass på at du ikke forer med muggen mat, harsk mat eller salt mat. Mine ekorn forsyner seg gjerne av det ulike som er å få, og om matstasjonen ikke er tilpasset så gnager de seg bare større hull 😉

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

8 KOMMENTARER

 1. Både ja og nei. Vi kjøper noe innimellom, men svigerforeldrene mine mater jevnt og trutt. Ellers observeres ekorn utenfor som raider spettmeisens lager. Ekornet er ganske systematisk og vet nøyaktig hvor det skal. Morsomt å følge dem når man bor midt i naturen. Ha en strålende søndag. H.

 2. Her mates fuglene, og det er så koselig.
  Smart å bruke store grankongler å putte maten inn, det skal jeg legge på minnet.
  Men har ikke har ekorn på brettet i år.
  Ha en flott søndag.

 3. Nydelig liten skapning og det der da;0) Lenge siden «mitt» ekkorn har vist seg her nå…

  Så klart mater vi fuglene, min mann kjøper stadig vekk div oppheng å lagre maten i! Og jeg, ja jeg tilogmed snakker med de når jeg går til foringsplassen jeg da
  ;0) Spør hvordan de har det om de fryser…En gang svarte naboen at det var da ikke så verst kaldt der han gikk etter avisa…etter det snakker ejg litt lavere da.

  Ha en flott søndag!

 4. I går tok jeg et nydelig bilde av et ekorn som har holdt til her en stund – men sukk og akk jeg hadde glemt at jeg hadde tatt ut minnekortet. (Det er derfor jeg kan skryte så av bildet, jeg fikk jo aldri sett det.)

  Fuglene får så mye mat de bare orker.
  Kjøttmeisa har begynt vårsangen sin og nå venter jeg så smått på at svarttrosten skal stemme i.
  Og så kan vi her jeg bor begynne å se etter de første trekkfuglene som kommer tilbake. Det pleier å være stæren.

  Men ekornet her spiser aldri av fuglematen, iallefall har jeg aldri sett den der og jeg titter ganske mye ut.

  De nøttene fra Plantasjen er svartmeisen veldig glad i. Et godt kjøp.

 5. Jaja men… visst mater vi – jevnt og trutt! Husbonden har tatt på seg hovedjobben da, og det har gått med mange kilo mat…. Vi fant en pose gnagerfôr etter hamsteren som døde i fjor, masse forskjellige typer frø, veldig populært hos fasan, skjære, ekorn og småfugler. Ja til og med Ronja, hunden vår, spiser ivrig av dette(?)!! :b

 6. hyggelig å høre at vi er flere fuglematere 😀
  Mitt ekorn er veldig lite trofast i vinter, desverre, det bor nok langt unna. Håper det kan flytte nærmere meg for yngleperioden… 😉

  Gunda: hihi, hyggelig med svar av og til da? 😉
  Juni, så ergelig!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her