Ekorn og gåsunger

Har du tenkt over at gåsunger egentlig er blomster?
Det er de altså, og de er propp fulle av nektar og pollen og en viktig matkilde for humlene på våren.

Og som du seer av bildene her, det er ikke bare humler som spiser av de! Dette herlige ekornet kom jeg over forrige vår, men fordi jeg hadde bloggfri i fjor så får jeg dobbel glede av de nå som jeg kan ta de frem fra arkivet.

Ha en finfin påske!

PS: Lurer du på hva mer ekorn spiser? Les bloggpost om det her :)

Lurer du på hva mer humler spiser? Da trykker du her og får masse bloggposter :)

Håper du både ble inspirert til å se på selja som en nyttig plante, og gjerne beholde den i hagen selv om den ikke er så spennende resten av året. For den er ypperlig matfat for både humler, småfugler og ekorn :)

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

8 KOMMENTARER

 1. Fantastiske bilder av ekornet! Jeg har aldri sett ekorn spise gåsunger og visste det ikke heller!
  Og så er du jamen en god fotograf også.

 2. Så artig å se ekornbildene dine. Visste heller ikke at de spiste gåsunger. Vi har laget ekornhuset ditt og fått hengt opp i en svær gammel bjørk i hagen. Blir spennende å se om vi får ekorn i hagen etterhvert:-)

 3. Hei,
  Tusen takk for boken «Fuglefryd». Jeg setter stor pris på alt du har skrevet, så ga en til videre i gave. Lurer på om du kan dele oppskriften på akkurat ekornkassen direkte på meg på mail, for etter flytting finner jeg ikke boken. Ønsker så gjerne. Å snekre klart før neste sesong i ferien.
  Jeg forer småfugl, og naturligvis lykkelig hver gang ekorn dukker opp som stamgjest. Inatt brølte en rådyrbukk lenge i skogen etter make.

 4. Hei,
  Tusen takk for boken «Fuglefryd». Jeg setter stor pris på alt du har skrevet, så ga en til videre i gave. Lurer på om du kan dele oppskriften på akkurat ekornkassen direkte på meg på mail, for etter flytting finner jeg ikke boken. Ønsker gjerne. Å snekre klart før neste sesong i ferien.
  Jeg forer småfugl, og naturligvis lykkelig hver gang ekorn dukker opp som stamgjest. Inatt brølte en rådyrbukk lenge i skogen etter make.
  Han var ganske kul.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her