Fugletrekket er i gang, og liste over hagens fugler.

De siste dagene har det vært ekstra livlig her på moseplassen, de faste gjør mer ut av seg med sang og slossing, og det kommer stadig nye til, så det er helt tydlig at våren er her med trekkfuglene.
Jeg skulle gjerne sittet ute og tatt bilder dagen lang, det er utrolig morro med all fuglen som spretter rundt her 😀 Svarttrosten er like underholdende som alltid, gråsisiken kurtiserer, grønnfinken sloss, kjøttmeisene jager hverandre, og alle synger og skriker så høyt de bare kan (noe som til tider er temmelig høyt…)

Lister er kjekt, så her er en oversikt over vinterens gjester og vårens trekkfugler, den siste oppdateres fortløpende:

fugler oversikt vårDaglig besøk i vinter:
Kjøttmeis
Blåmeis
Spettmeis
Grønnfink
Gråsisik (fast fom 26.2, muligens ett besøk før det)
Svarttrost
Flaggspett
Skjære
Kråke

Sporadisk besøk i vinter:
Toppmeis
Granmeis
Dompapp
Duer
Måke

Vårtrekk (inkluderer også fugler som kan ha overvintret), dato viser første observasjon.
25. 3 Svarttrost økt mengde.
28.3 Bokfink
28.3 Grønnsisik
29.3 Sidensvans
30.3 Rødstrupe
Gråspurv. sett 1.4, ikke sett ellers i vinter
3.4 Gråtrost
7.4 Bjørkefink
7.4 Rødvingetrost, ikke sikkert identifisert, (kort besøk)
7.4 Stær
10.4 Linerla
13.4 Kjernebiter

Som jeg har sagt før, frem til jeg flyttet inn her på moseplassen så hadde jeg ingen interesse for fugler. Nå er jeg ganske bitt, og både mannen og jeg føler at fuglene våre virkelig gir en ekstra dimensjon til hagen 🙂 Vi regner oss som veldig heldig som har en så godt besøkt hage, og jobber hele veien for å gjør hagen mer atraktiv for de vingekledde.

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

9 KOMMENTARER

 1. Artig med en sånn liste.
  Jeg ser at vi har hatt de samme fuglene med noen små variasjoner.
  Her har rødstrupen holdt ut hele vinteren, men nå er de adskillig fler.
  Dompappen har bare så vidt vært innom i vinter.
  Jeg har ikke hatt spettmeis, men svartmeis i hele vinter.
  Gråtrosten har og vært her hele vinteren.
  Toppmeis og granmeis har jeg ikke sett her.
  Måke har vi hele året, men nå er fiskemåkene tilbake. De er ikke så ofte i hagen, bare om vi kaster ut brød.
  Ellers har vi gråspuv hele året.
  Og sidensvansen har ennå ikke dukket opp, men det har stæren. Den sitter og knepper/synger på taket her både morgen og kveld.
  Bokfink har vi sett sporadisk hele vinteren, men nå er det mange fler, også hunnene(som ikke har vært her i vinter) har dukket opp.

  Det er kjempeflott med alle fuglene i hagen, og vi er veldig glad for dem vinter som sommer.

 2. Kjekt med liv i hagen! Her omkring er det lite av denslags (bortsett frå naboungane). Det er litt høgfjellsaktig her plantemessig, så det kan være derfor. Bortsett frå nokre slengarar, så er det kun Blåmeisen som er stamgjest hos oss. Du har jo ei lang liste – må vere veldig koseleg : )

 3. Når hagen din er så godt besøkt, så har nok fuglene det veldig godt der. Veldig velkomne gjester, alle sammen, ja.
  Fine bilder. 🙂

 4. Her hos meg har det i det siste vært horder med gråsisik, samt det vanlige med kjøttmeis, blåmeis, pilfink, gråspurv og grønnfink. De kommer flygende inn mot foringsplassen som i bølger, og blir de skremt av noe, letter de som en stor levende sky. Veldig fasinerende. Men nå venter jeg på bokfink og linerle. Det er dog ingen som synger som bokfinken sier nå jeg 🙂

 5. Det er så hyggelig å lese om og se bilder av alle de vakre fuglene her. Jeg tror jeg må være fugleblind eller noe sånt…..registrerer lykkelig at det noe som kvitrer og synger, men er aldri i stand til å identifisere hverken utseendet eller kvitringen……

 6. Milde himmel! For en populær hage dere har 🙂 Vi jobber iherdig for å få fuglebesøk her hos oss også. Da vi flyttet hit var det ikke så mye som en spurv å se. Vi er omringet av jordbruksland og har utsikt til et lite naturreservat med rikt liv, men det er ikke av den sorten som kommer inn i hagen så ofte. Vipa kommer inn en sjelden gang, det samme med tjelden og storspoven. Endel av de andre besøkende sitter høyt i asken vår og blir følgelig ikke fotografert… 🙁 Sidensvansen har vi sett bare to ganger og det har vært innenfor siste året, så dine bilder i forrige innlegg ble jeg litt misunnelig på…

 7. juni, så morsomt å lese 🙂 jeg venter forresten på stæren, vi har stærkassene klare 😀

  Randi, ja, vi er heldig, her er nok nokså gode forhold med mange store gamle trær, gamle hager med kratt og ubebyggbare skråninger. Det er egentlig veldig tett bebygd her, men det er ett gammelt strøk så det blir mer variert enn i nyetablerte boligfelt. Også er det jo skikkelig bratt, det hjelper på for å forhindre at alle bare har en gressørken.

  Ida, vi startet ut med noen få, også ettersom vi matet kom de flyvende. Hadde jeg ikke mata så hadde jeg nok bare sett en og annen meis. Så ja, de er tydligvis fornøyd med serveringen 😀

  Ingrid, gråsisik ja, jeg hadde 100!!! stk innom her om dagen, på en gang ja 😀

  Ellea, kvitringen er jeg ikke god på enda, men jeg prøver å merke meg noen av de da. Men navn er lettere for det finner jeg vanligvis ut av om jeg bare får tatt bilder av de 🙂

  Alvehagen, det er jo bare å stå på! En vakker dag oppdager de dere, og flytter inn 🙂 Jeg er nesten litt misunnelig på mine egne sidensvansbilder jeg 😀 Jeg var så fornøyd over at de kom at du aner ikke, og de var ikke så værst sky heller, de letta, men om jeg så bare satt i ro så kom de fort tilbake. Men det var nok mye fordi jeg satt inne da, ble ikke like synlig da. Hehe, ikke første gang jeg sitter inne med ytterklærne på og terassedøra åpen 😉

 8. notat til meg sjøl til jeg får oppdatert lister.
  Mannen så svart-hvit fluesnapper medio mai (v.inngangen)
  Jeg så grønnspett!! i dag, ved gangstien. flott fugl!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips