Omfattende engelsk oppslagsverk om stauder

forsiden av boken perennialsRHS Encyclopedia of perennials, the definitive illustrated reference guide, (Britiske hageselskapets oppslagsverk over stauder)
Dette er en mastodont. Den har 500 sider med over 5000 omtalte stauder, noe som gjør den til ett vidtfangende oppslagsverk for stauder. Teksten inneholder generell informasjon om planteslagene og konkret om hver enkelt omtalte plante. Det gås gjennom voksekrav, stell, blomstringstid, utseende, vokseform, formering, duft og evne til å tiltrekke innsekt og sommerfugler mm. Dette er en faktabok, med hovedvekt på teksten, den er pent illustrert med fotografier, men kun en brøkdel av alle de omtalte plantene har bilder, (rast overslag tilsier at det er omtrent 300 bilder i boka). Klikk på lenken til amazon litt lengere ned om du ønsker å titte inn i selve boken.
Boken er muligens det beste britiske oppslagsverket for stauder og det er en flott bok som gir innformasjon og innspirasjon til å prøve noe nytt. Jeg liker å bla på måfå og lese litt der jeg havner, men har også brukt den for å slå opp noe konkret. Du MÅ ikke ha ett staudeoppslagsverk, du kan like gjerne bruke internett, men om du vil ha en slik bok så anbefaler jeg denne. Boken er dessuten svært rimlig, den koster nå 15 pund på amazon, det vil si 150 norske kroner! Knut Langeland har skrevet en norsk oversikt over stauder. Det er en helt annen og mindre hardpakket bok, men en bok jeg varmt anbefaler om du gjerne vil ha ting på norsk språk tilpasset norske forhold. Les mer om boken Stauder i norske hager

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

7 KOMMENTARER

 1. Takk for tips. Det er ikke alltid jeg vet hva jeg setter i jorden;) Burde visst mer om hvilke stauder som egner seg her og der. Ha en god lørdag mens vi venter på våren;)

 2. Jeg har også denne og støtter anbefalingen helhjertet. De har en flott bok om trær også. Kjempefin veiledning du har skrevet her. Kan jeg knabbe den?

 3. Hjelpe meg..blir helt svimmel av å tenke på all den informasjonen om stauder.. Det må vel være for spesielt interesserte..hihi;)Ikke for sånne som meg..som ikke har grønne fingre i det hele tatt! Ha en fortsatt fin helg! :o)

 4. Den boken har jeg og anbefaler den på det varmeste:-)
  Anbefaler en annen mastodont også, nemlig «A-Z Encyclopedia of Garden Plants». Den kommer i to bøker.

 5. hildeG og Elsa, så kjekt å høre at dere er enige. Den om trær har jeg ikke lagt merke til før, skal titte etter den for neste amazonraid, den med gardenplants har jeg vært litt tilbakeholden på, blir det ikke mye overlapp med denne staudeboka?

  Tovepia, det finnes en fin bok som heter hvilken plante hvor (eller noe slikt), den er dansk men oversatt og fin for norske forhold. Lister opp forslag for skygge og sol og tørt osv.

  Lindalove, tja, man kan jo bla og være intressert uten å dyrke 😉 hehe, men ja, dette er nok en bok for de spesielt intresserte ja 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips