Bjørkefink – Fringilla montifringilla

bjorkefink steller fjær
Bjørkefinken dukket opp her 7 april, det er en trekkfugl som nok neppe kommer til å hekke her i området, men den er svært velkommen på besøk alikevell 😉
Som dere kan se av bildene så har bjørkefinken nokså ulik drakt fra individ til individ. Hannen har mørkere hode og mer farger, hunnen mer beskjeden pryd, det er også forskjell fra vinter til sommer, hannen er brunere om vinter enn sommer. (Alle bildene er tatt i dag)
Bjørkefinken spiser i hovedsak frø, frukt og nøtter. Her på foringsplassen ser det ut til at både solsikker og brød fortæres med stor lyst, frukten lar den være i fred. Men de holder seg på bakken, har ikke sett noen på de opphengte fuglematerene enda.

Sangen til bjørkefinken kan minne om deler av grønnfinkens.

bjorkefink3

bjorkefink1

bjoerkefink april

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

10 KOMMENTARER

 1. Bjørkefinken er en flott liten fugl. Vi har hatt den innom her i vinter sånn dann og vann. Den spiser alltid det den finner på bakken, gjerne under fuglemateren for andre fugler søler litt og det forsyner den seg av.
  Gratulerer med ny linse:) Jeg håper ekornene kommer tilbake til deg snart og lar seg fotografere.

 2. Hmmmm, lurer på om det var den jeg så i dyreparken? Ikke i bur altså, men løse sånn tilfeldigvis rundt vaffelbua. Ha-ha!

 3. ja, er den ikke skjønn? Den driver og steller fjerne (tror jeg) på det første bildet, den gjør gjerne dette, og den har så vakre fjær! Har ikke sett at de andre fuglene steller fjæra sine sånn.

  Hehe, det er sikkert mye godt rundt der ja charlotte 😀

  Anne-sophie, så artig at du har lagt merke til det feltet da 😀 Jeg blir jo så ivrig hver gang det kommer en ny fugl at jeg bare MÅ få registrert det ett sted hihihi. Har masse bilder nå som ligger i kø på å bli blogga, blandt annet noen av en kjernebiter som var innom en snartur 🙂

 4. Så flotte bilder av bjørkefinken! Jeg er så glad i disse småfuglene. Og takker for linken til fuglar.no! Den skal jeg nå sette meg ned og høre 🙂 Har allerede bokmerket den 🙂
  Jeg har en dobbel cd selv med fuglesanger.

 5. Hei, i dag, 13 april 2014 fikk vi besøk av bjørkefink for første gang i år. En liten gjeng (7-8) stykker koste seg med solsikkefrøene som lå på bakken. De var ikke oppi fuglemateren her heller. Veldig vakre fugler, tror nok de er på vei nordover da jeg ikke ser disse ellers i året. Jeg bor i Akershus, Rælingen kommune.

  • Gratulerer! Den dukket opp en bjørkefink hos meg for en par dager siden også, nå håper jeg en stor flokk kommer inn for mellomlanding i en par uker, før de flyr videre nordover til egnede hekkeområder, de gjør ofte det og det er så koselig 🙂

 6. Masse bjørkefink på besøk i dag ved hytta vår ved engersjøen vi tar det som et fint vårtegn ved bytta vår her ca 470 MOH Jeg kåre vik 2420 trysil ønsker dem god tur videre,og spis dere nå gode og mette så dere orker turen videre

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her