blåveisen, vakreste vårblomsten?

blåveis lang
Blåveisen er ett godt eksempel på at en stauder ikke trenger å være eksotisk for å være vakker 🙂
Nå kryper det frem litt av hvert i hagen, små søte akkeleieblader, løkblomster, en duknakket hvitveis og bregnespirer er bare noe av alle godsakene. Det er godt å se at det er liv 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

5 KOMMENTARER

  1. Hei på deg og så deilig å se en blåveis! Har faktisk ei tue stående som ble hentet fra skogen for mange, mange år siden. Vet det ikke er lov:( Den blomstrer hvert år, men det er nok for tidlig i Trøndelag ennå. Ha en god langfredag!

  2. Spør du de som bor vest i landet, så er blåveisen eksotisk nok. Men her er det ingen tvil, blåveisen ER vårdronninga.

  3. Hihi, sjekk innlegget jeg la inn nå 🙂 Ja, er det ikke vidunderlig alt dette som titter opp av jorden nå!

  4. hehe, joda gamleheksa, du er jo inne på noe der da 😉 den er jo ikke direkte vanlig i skogen heromkring heller, med mindre du befinner deg på kalkgrunn, men den er da i det minste vanlig i hagene.

    tovepia, tja, det komme ann på det, dersom du spør grunneieren så er det lov å spa opp blåveis og andre ikkefredede blomster (for den er altså ikke fredet)

    ninni 😀 to sjeler en tanke 🙂

  5. Blåveis er en vakker blomst. Selv fant jeg blåveis på en liten gåtur (Oslo). Den vokste vilt. Det var så moro! 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her