Gråtrosten bygger rede!

gråtrost-bygger-redetrosterede
Den siste uken har vi hatt en litt alternativ gressklipper på gang ute på «plena» vår. Gråtrosten har gått i skytteltrafikk bort til minst to ulike reder, og det er mye jobb å samle inn foring til redet skal jeg si deg!

Om alt slår til så kommer det til å bli livlig på moseplassen fremover våren, for her er det kommet opp en masse fine fuglekasser som min snille far har snekret til meg. Jeg har ment å blogge på disse i evigheter nå, brått en dag får dere se 😉

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

14 KOMMENTARER

 1. Å helledussan, for et fantastisk blinkskudd!
  Her på våre kanter er det svarttrost hannen som rår. Og han bygger ikke reir, han bare eter og eter og eter.

 2. Garden Angel, hehe, neida, her er mengdevis med trost 😉 Tror ikke mor trost finner seg i noe sidesprang 😉
  Sjefete fugler dette, jager vekk alt og alle de ikke liker. Men de hekker i kolonier, så her er mange par 🙂

  Morsomt at dere også synes han var søt i sin sanking. Det rare er at de bare vil ha det «ferske» de må rive av sjøl, det mannen har raket sammen røre de ikke, enda vi lot det ligge i haug.

 3. Så heldige dere er som får følge et slikt under på nært hold:)
  Her er det også mange fuglekasser og vi har pleid å følge med når stæren, kjøttmeis og blåmeis bygger i dem og når ungene etter hvert klekkes og fores. I år er det noe usikkert fordi et skjærpar har valgt ei av furuene våre som hjem.Det gjør tilværelsen litt mer riskofyllt for småfuglene så det spørs om de i år velger bort de vanlige rugeplassene og finner seg andre steder. Jeg gleder meg til å se og høre om hvordan det går i din hage

 4. Det må være flott å ha en hage, savner det. Interessant å følge med på alle små og store fugler som kommer nå. Alle har det så travelt med å bygge rede, synge og sverme for partneren…. Fullt liv med herlig sang! Nyt den! Og ha en flott uke! 🙂

 5. Ja, en fin ting med å ligge her i sofaen er jo at jeg kan følge med på fuglenes aktiviteter 🙂 De har nokså ulik oppførsel de ulike fuglene, hvordan de beveger seg, hvor kamplystne de er, hvor skvetne de er osv. Fugler er liksom mer enn bare fugl 😉

 6. Forresten, nå har luringene gjennopptatt en aktivitet de underholdt meg med i fjor, de har begynt å bade i fuglebadet. Veldig kjekt å se på 🙂
  Eneste er at de skittner til noe enormt! Så jeg må egentlig tømme badet hver dag, (i allefall fylle på, det sprutes jo fort ut..)

 7. Så verdifullt og fint å følge med på og bli så godt kjent med de enkelte fugleartenes særegenheter. Det høres veldig artig ut! Tenk at de er så kvalitetsbevisste at de bare vil ha ferske, egenhøstet grener! Naturen er forunderlig og flott 🙂

  Jeg ble angrepet av trost et år jeg skulle klargjøre bedet ved gravstedet til foreldrene mine. Det var en del større trær like ved. De bombarderte meg rett og slett med bæsj, så jeg kjørte hjem foroverbøyd med ting rennende nedover ryggen…uæck… Nå er heldigvis trærne fjernet.

 8. hehe, jo de kalles jo skitartrost for en grunn Ninni 😉 Heldigvis bedriver ikke mine gråtrost slik aktivitet, da hadde det nok blitt slutt på foringa gitt 😉

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her