Boken «Pruning & Training»

beskjæring-bokBoken; Pruning & Training, the definitive practical guide to pruning trees, shrubs, roses and climbers fra RHS er ett funn. Ett stykke gull faktisk 😀

Boken handler om å beskjære og dressere plantene i hagen, alt fra små planter, slyngende vekster, prydbusker, frukttrær og store trær. Boken har litt over 300 sider, er i paperback og på engelsk, illustrert ved bilder og tegninger. Dette er en faktabok, og ikke en pludrebok, språket er rett frem og konsist. Det brukes endel fagord/utrykk, men disse er forklart innledningsvis og boken er såpass godt illustrert at man får det med seg.

Boken er delt inn i ulike former for vekster; (ornamental trees, tree fruits, ornamental shrubs, soft fruits, climbing plants, roses). Hvert kapittel tar generelt for seg basisteknikker,  fasong, hvordan beskære/forme ett nytt tre og hvordan vedlikeholde det påfølgende år samt hvordan renovere gamle trær. Den største biten av kapitelet er beskrivelse av enkeltsorter og hvordan beskjære og forme disse.

Jeg har enda ikke lest alle kapitlene, men bruker den som oppslagsverk og inspirasjonskilde. Her kan du lære deg å stamme opp alt mulig rart fra praktspragle til prydtre, eller få en krysantemum til å flomme over pottekanten som en hengeplante. Du lærer alt om hvordan beskjære for å få best mulig frukt, hvordan du bør klippe eller renovere en hekk, hvordan få den fineste blomstrende klatreplanten og mye mye mer.

Også til slutt, det beste: denne boken koster kun 120 kroner på Amazon.uk.co ! Og enda bedre, jeg har to, og lodder ut en av de denne uken 😉 (mer om det senere)

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

  1. Tusen takk for tips, skal prøve å vanne litt og gjødsle da og se om det hjelper i år…synd når det er mange knopper på peonene og ikke alle springer ut…vil ja ha den tuen med MAAANGE blomster kan skjønne… =0)

  2. så artig å høre at pinseliljene dine dufter Hanne 🙂

    Karna, som sagt, det er ikke sikkert den greier å sprette alle knoppene, men det er jo verdt et forsøk :)da.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her