Ekornunger på moseplassen!

ekornunge-spiserI går kveld oppdaget jeg ekornbolet, i natt lå jeg og fryda meg og pønska på når jeg skulle få se ekornbarna. Og midt på dagen i dag så dukket det opp to søte små!

Jeg er i syvende himmel, og går rundt med det største gliset sett noensinne 😀

Som dere ser er de skrekkelig søte og nysgjerrige, og litt klønete og betydelig reddere for store duer enn store bloggere… Verden er stor og spennende, og mat er mystisk og komplisert, men alt skal prøves ut 😉


ekorn-paa-grenNå blir det å følge de med kameraet hele uken, og denne uken kan jeg love dere at dere skal få se en slik mengde med ekornbilder som dere aldri har sett før 😀 Og ekornungefakta og egne betraktninger og ja… ekstreme mengder ekorn rett og slett! Og dere skal få slippe å vente helt til neste søndag til og med 🙂

Og sånn på tampen: Jeg og ekornmammaen vant Turbolottes stolfotokonkurranse, jippi 😀
Og i morra er det 1. juni, og med det starten på Frøken Stemor 2009!

I have squirrelbabyes, they turned up today 😀

ekornunge-nysgjerrigekorn-troett

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

28 KOMMENTARER

 1. Å herlighet! Så skjønne 🙂 Skulle jammen meg ønsket å ha ekorn i hagen, men har ikke sett noen.

  Håper på mange bilder framover!

  Gratulerer med seier i stolfotokonkurransen!

  Hilsen Margrethe

 2. Kjempesøt. Vi har også et ekorn bol noen meter fra huset. Har ikke sett etter ekornbarn ennå…..men det skal jeg gjøre nå. De er jo så utrolig fine!!

 3. Så utrolig koselig med ungene 🙂 De er jo så utrolig søte. Vår ekorn raser bare forbi her vi bor og raider spettmeislagrene. Smartinger! De er aldri lenge nok til at jeg får tatt bilde e.l. Så gøy det blir å følge disse små. Begynner å kjenne ekornene dine nå 🙂 God pinsemandag. Deilig nå – ikke sant? Skal du være med på rosedagene i Freiaparken forresten? Jeg skal! Gleder meg. H.

 4. Skjønner du er i den syvende himmel, for ikke å snakke om den åttende:)) Du så heldig du er, Anne!!

  Men vi har en nusselig kråkeunge her i hagen, Ikke særlig skøyer den, kråkene er noen vaktsomme fugler..Men spennende likevel..

  Fortsatt god langhelg:)

 5. Skjønner du er i den syvende himmel, for ikke å snakke om den åttende:)) Du så heldig du er, Anne!!

  Men vi har en nusselig kråkeunge her i hagen, Ikke særlig skøyer den, kråkene er noen vaktsomme fugler..Men spennende likevel..

  Fortsatt god langhelg:)

 6. Finfin lugg på den lille krabaten. SÅ artig det må være å få knipset et nydelig ekorn på så nært hold. Eller hadde du superlang linse og god avstand? Uansett, nær eller fjern, flotte bilder

 7. Åååhh – endelig fikk du lønn for tålmodigheten din! Noe så herlig! Og for en skjønn liten ekornunge, det må være en ubeskrivelig glede å kunne følge med på den – og kanskje dem etterhvert 🙂 Kjør på med hauger av bilder, spretten søndag eller ei! Nå skal det sprette hele uken!

 8. Ninni, det er to, så langt, jeg håper jo at det er flere barn som ikke har funnet veien ut av bolet enda, men… 😉

  VipsPips, javvist har han fin lugg 😀 hehe, det og fantastiske ører 🙂 Jeg har ganske bra linse, men noen av bildene er tatt veldig nerme også. Linsa er hjelpsom for da kan jeg stå fem-åtte meter fra om jeg vil, men om jeg er forsiktig så kan jeg snike meg nermere, de er som sagt ikke så skrekkelig sky (og en av de satt bare en halv meter fra foten min i går, men da sto jeg rolig når han kom så han visste nok ikke at jeg var der).

  Mary, thanks 😀

  Kråkeunger, hmmmm, kråker er ikke favoritten her akkurat, men ungene er sikkert søte de da 🙂

  Hanne, ittno roseekspedisjon på meg, eller ferie for den del. Orker ikke, men hva gjør vel det når man har hagen full av varierte opplevelser 😉

  Marte, gå og sjekk nå! og ta med kamera 😀 thihi, vi gjerne se dine små også 🙂

  Det har blitt diskutert her i heimen om jeg har blitt bestemor, mamma eller tante. Personlig føler jeg meg mer som søster til de søte små 🙂 Eller tante? Mamma har de jo, og bestemormodus er jeg ikke i riktig enda.. 😉 Men de er nå vennene mine da, det er helt sikkert 😀

 9. Leste om disse søte små hos Anne-Sophie, og måtte bare innom. Helledussen så nydelig! Har aldri sett ekornbarn før jeg! Nesten så jeg har lurt på om de er født voksne, disse rakkerne!

 10. Noe så nusselig! Fantastisk naturopplevelse! Utrolig bra at du har dem så tett på deg og hagen din. Det hjelper nok godt på at du har laget foringsplass til både fugl og ekorn 🙂 Gleder meg til flere bilder.

 11. hihi, jeg hadde nylig en liten krabat innom, ellers har det vært stille. Men jeg klager ikke altså 😉 Søt var han, og stilte seg pent opp til fotografering og greier 😀

  Ja, foringsplass med variert mat og vann har nok mye av æren her. Det og det faktum at det er mye store trær og rotete vegetasjon, samt at det ikke er så mye aktivitet i hagen gjør nok at de føler seg trygge her.

 12. Å, hellanuttan! Minner meg om den vinteren jeg hadde to ekornunger i leiligheten i tjukkeste Oslo… (de hadde mistet mamma’n sin)

  Er nok bedre å ha dem hos mamma, i det fri.

 13. Ah herlig! Jeg forstår godt at du er i syvende himmel, jeg er misunnelig! Kjempegøy å få oppleve slikt og enda bedre å få til så bra bilder som du har klart.

 14. Hei Anne!

  Vi hadde også ekorn i haven de første åene vi bodde her,(årene går fort … vi har bodd her i 20 år denne måneden) men nå er det lenge siden sjarmtrollet har vist seg. Det eksemplaret er nok bort for alltid. Hvorfor kommer ikke et nytt? Vi bor i skaukanten, og det burde være naturlig å få et besøk!
  Er det noe jeg kan gjøre for å lokke dem til meg?

 15. Ekorn i leiligheten Villrose? Ble gardinene noensinne de samme igjenn etterpå? 😀

  Takk for bildeskryt Øyvind (og alle dere andre også). Det er pinlig nok bare knips, auto på alle mulige måter, jeg orker ikke stille og dille, så da blir det knips på knips også blir det alltids noen fine innimellom. Men jeg jobber jo litt med å plassere meg så jeg får fin vinkel, også må jeg jo innrømme at jeg driver litt organisering for å få ekorna til å stoppe opp på fotogene steder, foring altså 😉 Det betyr at de står stille, noe som i grunnen er en forutsetning for å få fanget de med kameraet.

  Hei Bjørg, Jovvist, om du bor i skogkanten så skulle jeg jo tro du burde kunne få besøk.
  Jeg regner med at du forer? Sørg for at foringsautomater er tilgjengelige, og henger i fra et trygt tre nærme skogen på en ganske usjenert plass, så kan du eventuelt når du har lokket ut ekornet flytte maten lengere inn på eiendommen. For fast hele året, det er mitt kardinaltips.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her