Foringsplassen på bakken

De siste ukene har jeg hatt en fantastisk utsikt. Alle bildene under er tatt fra min faste plass i sofaen fire-fem meter fra! (Klikk så blir de store, du kan bla fra bilde til bilde)

Jeg har lagt ut mat på bakken der siden i vinter, det er endel fugler som liker det bedre enn å henge i en mater, og dessuten ser jeg de jo bedre da. Bakkeforingsplassen har hatt litt besøk gjennom vinteren; svarttrosten var fast, og meisene stakk innom, og i en kort periode hadde jeg spektakulæt besøk av sidensvans, men stort sett holdt småfuglene seg i trærne.

Så kom våren og fuglene ble mer vågale. Kanskje det er fordi det er blader på trærne og lett å gjemme, kanskje det er fordi det er flere og andre fugler her enn om vinteren, eller kanskje det har noe med hormoner å gjøre. Jeg bare nyter godt av resultatet, som er at jeg helt uten å streve får se og observere alle de besøkende på nært hold. Både maten og vannet er like populært, og sånn etterhvert så har jeg jo lært meg å holde det litt ryddig så bildene får penere bakgrunn..

Og, det er som dere kan se ikke bare fuglene som våger seg frempå!!! Ekornet har nå for første gang kommet frem, og det ser da ut til å stortrives 😀

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

17 KOMMENTARER

 1. Koselige bilder… 🙂

  Jeg er så imponert (og fasinert) av designet på den nye Moseplassen. Ikke minst fuglen som også opptrer i avataren. Den har helt sikkert fått et navn, men hva? 😀

 2. Steike, du har litt av en utsikt fra sofa’n! Heldig du er! :o) Nydelige bilder. Stilig ny blogg forresten!!

  Så surfina og slyngpetunia er igrunnen det samme? hehe, ikke rart en stakkar blir forvirra! hihi. Takk for oppklaringen! :o)

  Håper du får en herlig helg!

 3. Oj, dette var da helt fantastisk! Og så bare kunne sitte i sofaen å se på da – herlig! Takk for at du retter på feil fugl i bloggen min, det er det jeg lærer av. Og jeg som har fått meg fuglebok og allting, var sikker på at det var stær jeg 🙂 Ha en fin 17.mai!

 4. Inger Karin, det var da hyggelig å høre, jeg har faktisk lurt litt på navn på fuglen i avataren ja ja, men får ikke helt bestemt meg, men egentlig så føles det som Fjonk er navnet *fniser*
  Jeg har planer om å vise og fortelle litt om designet og illustrasjonen, det er ikke egentlig mitt arbeide, jeg har kjøpt en vektorfil via en stock-sjappe og så klippet opp og manipulert. Mye kjekkere enn å gjøre det helt fra bunnen, har litt dårlig motorikk for tiden dessuten.

  Anne-Sofie, joda, de ble det, men de venner seg gradvis til. Nå har ekornet vært frempå her i en uke, og noen av fuglene blir mer og mer vågale. Det er dog endel brysking og tøffing, men ekornet bryr seg ikke og sitter stille og spiser videre. Det bryr seg nesten ikke om gråtrosten heller, og den går vitterlig til skikkelig stupangrep på den. Selv gråtrosten har begynnt å resignere og ble nylig observert spisende en halv meter fra!

  Tone, takk 🙂 og javisst er jeg heldig! Begynner å gå tom for mat nå, det er egentlig det eneste jeg har å klage på innenfor denne sjangeren…

  Hobbygåsa, bare hyggelig å kunne hjelpe, jeg blir korrigert innimellom jeg også, det er fort gjort å bomme på navn på planter og dyr.

  Ha en strålende og kvitrende helg da!

 5. Så masse spennende besøk du ahr der på orkesterplass, nyt det!!!

  Og ja, min rustne duppedings kunne nok blitt til fuglemater men vil ikke risikere det i hagen her da,) maten må henges høyt opp!

  ha en flott helg der nede Anne,)

 6. Hei Anne.

  Så mye aktivitet du har i hagen da. Veldig mange forskjellige fugler også. Jeg mater også fuglene, men her er det ikke så mange sorter nei, og langt ifra ekorn. Bildene var virkelig nydelige, særlig det med det lille ekornet midt blant fuglene.

  Stilig den nye bloggen din syns jeg.

  Ønsker deg en god helg : )

 7. Så mange flotte fugler! Her er det bare grønnfinken, en og annen spurv og kjøttmeis. Og skjæra selvfølgelig.

  Du er ikke redd for mus når du legger maten på bakken?

 8. Steike, du har litt av en utsikt fra sofa’n! Heldig du er! :o) Nydelige bilder. Stilig ny blogg forresten!!

  Så surfina og slyngpetunia er igrunnen det samme? hehe, ikke rart en stakkar blir forvirra! hihi. Takk for oppklaringen! :o)

  Håper du får en herlig helg!

 9. Jeg tenkte på rotter… Det må være koselig å ha fugleunderholdning så tett innpå 🙂 Og der var jo lille ekornet ditt også 🙂

  Flaggspetten er ivrig her også, henger opp ned i meisebollene og hakker så maten spretter.

  I går hadde jeg besøk av et dompapp-par i fuglemateren! Så glad jeg ble 🙂 Jeg har sett etter dompapp i hele vinter, må det måtte nesten sommer til før de viste seg. Bedre sent enn aldri!

 10. GundaM, det blir nå like bra med fargesprakende blomster tenker jeg 🙂

  Lisemoren, det var ikke så mange slag her heller i fjor, men ettersom jeg har matet så har det kommet flrer og flere til, og det blir tryggere og tryggere her i hagen. Det er håp serru 😉

  Gry og Ninni, jeg har tenkt litt på det, frykter ikke så mye mus som rotter. Men, det er nå slik at så lenge jeg mater fugler, så blir det søl. Ser stadig at de sitter i materen og slenger ut det de ikke vil ha, gjerne tre peanøtter på bakken før de finner den «rette». Det hjelper at jeg har et slag mat pr mater, men det søles uanset, og det er ikke alltid de spiser opp alt heller, og slipper ned rester. Så, mat kommer på bakken uansett. (og jeg har sett bilder av mus i trær og jeg).
  Men, jeg nøye med at jeg ikke legger ut mer mat enn at det i hovedregel spises opp i løpet av dagen. Nå som det er så mange innom er jo ikke det vrient akkurat.

  Jeg har sett en mus her en gang pluss spor en gang i vinter, også var det ei rotte her i fjor høst, men ellers så har det gått bra, men jeg følger med ja!

 11. Så artig!! Min søster er flink til å ta vare på alle fuglene i hagen sin også, og har masse besøk. Men jeg er litt slapp på det der, ser jeg.
  Kanskje det har noe med to katter og en treåring å gjøre? He-he.

 12. Jeg tenkte på rotter… Det må være koselig å ha fugleunderholdning så tett innpå 🙂 Og der var jo lille ekornet ditt også 🙂

  Flaggspetten er ivrig her også, henger opp ned i meisebollene og hakker så maten spretter.

  I går hadde jeg besøk av et dompapp-par i fuglemateren! Så glad jeg ble 🙂 Jeg har sett etter dompapp i hele vinter, må det måtte nesten sommer til før de viste seg. Bedre sent enn aldri!

 13. Hehe, det hjelper nok på at det er såpass fredelig i hagen her ja… og du har vel nok annet å gjøre på også.

  Jeg glemte forresten å fortelle at en av fuglene på bildet er en spurveunge. De har nå dukket opp og sitter og mates her ute. Mest masing og mindre mating, men den får da vilja si 😉
  Gråtrosten farter med mat til redet, så der er det tydligvis klekket, og jeg vil tro det gjelder flere andre også.
  Fugleunger er gøy 😀

 14. […] Anne på Moseplassen har flyttet fra Blogspot og over i eget hus. Hun skriver om hage, blomster og fugler og har mengdevis av bilder hun selv har tatt som illustrasjoner. Fuglene fôrer hun så og si nesten i fanget! Ta en titt på innlegget Fôringsplassen på bakken. […]

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her