Spretten søndag – Nysgjerrige små luringer

ekornbarn-fuglekasseu24-ekornunge-7Nå har jeg hatt ekornbarna her i to uker, og at de er nysgjerrige er det ikke til å komme unna. Alt skal utforskes, ofte til stor underholdning for meg som ser på. Allerede første dagen jeg så ekorna var en av de inne på stua! Siden har de vært så vidt inne på parketten en par ganger, men kun noen sekund før de piler videre.

Det meste av utforskinga skjer ved at ekornet lurer på hvordan den skal komme seg et sted, for så å misslykkes spetakulært. Jeg har for eksempel tatt ned en fuglemater fordi ekornbarnet ikke gav seg og absolutt skulle vite hva som var i den mystiske plastbeholderen. Flyvende ekorn med landing på steinkanter har ikke matmor hjerte til..

ekornbarn-parkett

Det meste her i hagen er vel ferdigutforsket, men i dag fikk jeg meg en god latter. Jeg satt og så på et ekornbarn på nordsiden av huset og håpet på at det skulle finne på noe mer spennende enn å sitte stille på gjerdet (det er nemlig mye av akkurat det).

u24-ekornunge-6Og visst, plutselig kom energianfallet over den, og den spratt opp og begynte å fyke rundt i trærne før den satt seg ned på toppen av en av fuglekassene. Akkurat der sitter den (og mora) gjerne, fin utkiksplass tydligvis *rødme*, (til neste år bør vi nok i allefall forsøksvis ekornsikre fuglekassene).

Men så fant det visst ut at det var noe å utforske, og vopti var den inni (den tomme) fuglekassa gitt! Inni der var det tydligvis både trangt og skummelt, og til stor fortvilelse var det ikke barebare å komme seg ut av det lille hullet. Men etter litt kaving kom det en ekornunge i prosjektil ut av kassa, og landet i nærmeste gren og føyk fort som fy videre vekk – guri som jeg lo av den lille forskremte stakkaren..

PS: Det første bildet hvor ekornet er inne i kassa er i fra i dag, resten er tatt i løpet av de siste to ukene.
PPS: Husk, du kan melde deg på Frøken Stemor ut dagen!

u24-ekornbarn-1

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

22 KOMMENTARER

 1. Tenk inne på parketten!!! Det tror jeg aldri kommer til å skje her.
  Du har noen utrolig flotte opplevelser med de ekornene, jeg blir nesten litt misunnelig:)( Men bare av det gode slaget.)
  Jeg kan se for meg det lille ekornbarnet som fortvilet prøver å finne veien ut av kassa, det må ha vært litt av et syn når han endelig kom seg ut.
  I dag har jeg gått deg litt i næringa og ber så mye om unnskyldning for det, men jeg bare måtte.

 2. Dei er heilt himmelsk skjønne. Utruleg at du har dei so nært. Sjølv bur eg langt inni skogen, men makan til alle dei dyra du har i hagene har eg aldri sett 🙂

  Heilt fantastisk!

 3. For noen fantastiske ekornbilder! I min barndom hadde jeg ofte nærkontakt med ekorn, men her vi nå bor, finnes de dessverre ikke.

 4. Hei Anne 🙂
  Tusen takk for all hjelpen! Nå får jeg til å sette to bilder ved siden av hverandre.

  Siste skritt er å få like brede bilder som skrivefeltet. Kan jeg spørre deg noen spm om det? Skal jeg kanskje gå inn til innlegget ditt om å forstørre bilder, for å stille spørsmålene?

 5. Herlige bilder forresten 🙂

  Det var en ting jeg har lurt på lenge som jeg kom på at kanskje du visste svaret på… Jeg har lyst å bytte besøkstelleren min til en slik som viser ant besøk nå, i dag og totalt. Men mister jeg det ant besøkende jeg har på min besøksteller i dag, eller går det an å overføre de på et vis?

 6. Flotte bilder! Utrolig morsomme disse dyra. Husker de fra barndommen hvor de kom på terressen får å hente seg noen godbiter. Dårlig med ekorn her jeg bor nå, dessverre.

 7. Så artig at de beveger seg på innsiden av døren også da, snart har du faste middagsgjester 🙂 Fine bilder du har tatt av dem.

 8. Hei Anne 🙂
  Tusen takk for all hjelpen! Nå får jeg til å sette to bilder ved siden av hverandre.

  Siste skritt er å få like brede bilder som skrivefeltet. Kan jeg spørre deg noen spm om det? Skal jeg kanskje gå inn til innlegget ditt om å forstørre bilder, for å stille spørsmålene?

 9. Noe så nusselig skjønt som det første bildet der den lille sitter med ‘hendene’ ute av hullet i fulgekassen og titter ut. Ubeskrivelig bedårende 🙂

  Litt spesielt med ekorn på parketten også! Det må føles verdifullt å få lov til å følge disse små krabatene tett på og lære dem så godt å kjenne 🙂

  En flott uke til dere alle!

 10. Takk for alle flotte kommentarer, jeg har vært veldig opptatt med stemorskonkurransepresentasjonen, men jeg setter pris på at dere setter pris på mine søte små 😀

  Mer reflektert kommentar følger når jeg får hjernen til å funke igjenn 😉

 11. Innom etter et par dagers fravær (rydde i bloggene) for å sjekke ekorntilstanden. Inne på parketten! jeg har ikke sett på maken!
  Du skriver så koselig om dem, det er en fryd!

 12. Gratulerer med ny adresse (side)! Du har tatt noen flotte bilder av ekornene! De er så morsomme og veldig søte. Det er bra de har en god matmor! 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her