Peonbukett

peonbukettI går var jeg en tur hjemmom mine foreldre og deres praktfulle hage. Mannen tok en masse fine bilder, som jeg kommer til å vise litt senere, for først så måtte jeg bare vise frem denne vidunderlige peonbuketten som mor sende med meg hjem!

Det er en masse myter om peonene, mange har for seg at dette er en vrien staude, at den ikke må flyttes, at den blomstrer kun noen dager mm. I mine øyne bare tull alt sammen, den er ikke den letteste stauden, men vrien vil jeg ikke si den er. Men den bruker gjerne noen år på å etablere seg, og de knollene man kjøper på gartneriet er gjerne så små at det tar noen år før det blir skikkelig blomstring på den. Jeg har skrevet litt basic om peon her

Som dere kanskje skjønner, peoner er en av mine absolutte staudefavoritter, og om noen år håper jeg å ha skikkelig peonblomstring her i hagen 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

15 KOMMENTARER

 1. Du er heldig.
  Nydelig bukett!
  Gleder meg til å se bildene fra hagen til dine foreldre. Håper også at du vil få mange gleder om noen år, jeg også. I form av Peonblomstring. 🙂

 2. Så flott bukett! I år har eg fått tre blomar på peonplantene mine, og håpar på fleire til neste år! Eg har ikkje kommenter her så mykje, men veldig flott blogg du har!!!

 3. Du lager da fine buketter. Atter et bilde å førføres av 🙂 Skjønner godt at pioner var et av favorittmotiven at male i olje.. har ikke så mange at jeg har hjerte til å sette dem i vase, om noen år kanskje..

 4. Jeg er av samme oppfatning av peoner. Fik noen av min tante. De sto i full blomst året etter allerede……tok inn en bukett her om dagen. De sto mye lenger enn «vanlige» buketter i alle fall 🙂

 5. Nydelig bukett!
  Jeg er også veldig svak for peoner, de har fulgt meg helt fra barndommen. Kan huske store «busker» med både hvite, rosa og rød peoner.

  Jeg har dessverre ikke så mange selv, må nok skaffe meg noen flere. For et par år siden fikk jeg imidlertid 2-3 av en nabo (de har gravd opp så og si alt av blomster! og mesteparten havnet hos meg). I fjor var det vel bare en blomst på et par av dem, men i år har den hvite blitt virkelig flott – masse flotte blomster. Den rosa har bare kommet med en blomst, men nydelig er den!

  Kjøpte meg 3 trepeoner for 2 år siden (hvit, rosa og vinrød) og i år har både den hvite og vinrøde blomstret med gigantiske blomster.

 6. Jeg har fått meg min første peon i år. Hvit, vakker og vidunderlig duft. Det var tre knopper på den, den tredje folder seg snart ut.

 7. Nydelig bukett!
  Jeg er også veldig svak for peoner, de har fulgt meg helt fra barndommen. Kan huske store «busker» med både hvite, rosa og rød peoner.

  Jeg har dessverre ikke så mange selv, må nok skaffe meg noen flere. For et par år siden fikk jeg imidlertid 2-3 av en nabo (de har gravd opp så og si alt av blomster! og mesteparten havnet hos meg). I fjor var det vel bare en blomst på et par av dem, men i år har den hvite blitt virkelig flott – masse flotte blomster. Den rosa har bare kommet med en blomst, men nydelig er den!

  Kjøpte meg 3 trepeoner for 2 år siden (hvit, rosa og vinrød) og i år har både den hvite og vinrøde blomstret med gigantiske blomster.

 8. Hege, du ,m¨å bare plante flere! (og større grupper). En peonblomst blomster ikke så lenge, men om du har en tue så varer det lengere. Du kan også kjøpe ulike typer peoner, bondepeonene blomsterer først, så kjøp noen silkepeoner til i tilegg. Og sett de gjerne i litt skygge, eventuelt noen i sol og noen i skygge, så varer det lengere 🙂

  Buketten min holder ut i tropevarmen, den har begynt å slippe kronblader, men det er jo bare vakkert 🙂 Duften er tilstede på stua, men heldigvis ikke påtrengende, de er ganske duftsvake disse. Forresten er dette gamle knoller, jeg har delt og satt litt utover, men en del av de står fremdeles urør på samme sted som når mor flyttet inn på gården for 40 år siden!

 9. Hei
  Har for tiden 3 store peoner, hver på ca 1m2..
  Vanligvis er vi flinke til å klippe av blomstene når de er avblomstret, men i år har endel kronblader falt av og over andre lavere stauder.
  Det tar ikke mange dagene før andre grønne planter brunes og visner hvis peonblomstene/bladene blir liggende. Har du en ide hvorfor? Syre?

  mvh
  Stein

 10. Hei
  Har for tiden 3 store peoner, hver på ca 1m2..
  Vanligvis er vi flinke til å klippe av blomstene når de er avblomstret, men i år har endel kronblader falt av og over andre lavere stauder.
  Det tar ikke mange dagene før andre grønne planter brunes og visner hvis peonblomstene/bladene blir liggende. Har du en ide hvorfor? Syre?

  mvh
  Stein

 11. Hei Stein.
  Jeg har sett dette før, at peonbladene ødelegges om det blir liggende kronblader på de. Har ikke tenkt så mye over hvorfor, gått ut i fra at bladet blir kvelt da kronbladene jo klistrer seg fast på de.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her