Vårbukett fra gården :)

Jeg var hjemme i Fetsund på søndag, og koste meg både med påskelam hos bror og svigerinne, og med rusling i deres hage og hagen på gården.

Og jammen ble det med litt hjem. Min svigerinne inviterte meg til å forsyne meg av gullbusken deres, og beskjeden som jeg er tok jeg bare en gren. (Hehe). På gården fant jeg masse småskatter, og i tillegg til den buketten jeg tok med hjem så plukket far og jeg en bukett og tok med på kirkegården.

Upretensiøse hageskatter

Jeg delte et bilde av gullbuskfangsten på Instagram, og fikk flere kommentarer tilbake om at det var inspirerende å se meg ta inn så stor gren, og jeg ble så glad for at noen sier i fra om det, for for meg er det jo en selvfølge å ta i skikkelig…

Jeg ser det ikke kommer så godt frem her, men gullbuskgrenen er altså nesten en og en halv meter lang. Om du har en velvoksen gullbusk så kan du fint ta inn så mye, velg ut en gammel gren som du tar helt ned eller inn til hovedstammen, så blir det i essens en beskjæring!

Gullbusk (forsytia)

Rundt i hagen fant jeg scilla, hvitveis, lerkespore, perleblomst, vårkål, lungeurt og gullstjerne. Noe av dette er jo å anse som ugress, men det er jo bare fordi det er supervillig. De ugressaktige er jo like vakre som de andre.

Mange små vaser sammen gjør det enkelt å la hver blomst skinne!

Vasene her er glass det har vært medisin i. Endel legemiddel som settes med sprøyter kommer i denne type glass, og du kan spørre sykepleiere om å få glassene. Det vil avhenge av hva som har vært i glasset om du kan få det, men spør så får du beskjed 🙂 Medisinglassene er som du ser veldig praktiske som småvaser, og kan stå nakne på ett fat som her, eller puttes inn mellom feks mose i dekorasjoner.

Gamle påskeliljer

Jeg var litt overrasket over å finne så mye i blomst, men mest overrasket var jeg over påskeliljer. Ikke bare overraskende at påskeliljer blomstrer til påske, men over at de i det hele tatt blomstrer. De gidder nemlig vanligvis ikke, men i år var tydeligvis unntaktstillstand, Og det var jeg glad for for da ble de den perfekte lille post-påskeglede 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

 1. Oj oj oj, så masse flotte blomster du fant. Ja, de er jo helt » vanlige» blomster, men de er da jammenmeg vakre de også. Litt artig at du nevner at påskeliljene blomstrer i år, noe de vanligvis ikke gjør. Hos meg er det omvendt, har vanligvis masse store, flotte påske- og pinseliljer, men i år har det kommet opp bare en, her og der. Har lurt fælt på hva som har skjedd? Om jeg må sette masse ny løk til høsten? Er det bare sånn at de må ha noen hvileår innimellom, kanskje? Forventer ikke at du skal gi meg svar på alle mine spørsmål, altså. Er bare sånt jeg går og lurer på. ( men hvis du gjerne vil svare meg, setter jeg selvfølgelig pris på det)
  Den store grenen av gullbusk var forresten rålekker!

  • Hei Berit. Det kan godt være at dine bare har tatt seg ett hvileskjær, men det kan også være de har sluttet å blomstre fordi løkene har satt sideløker og brukt futten sin på det. Noen løker tar da en pause, for andre løker blir den pausen langvarig fordi det da blir for trangt… Så det kan være en ide å grave opp en tue med påskeliljer som kun har blader og se på klumpen. Er det mange sammen så deler du opp klumpen og planter en og en igjen. Da blir det flere og hver løk får plass og mat 🙂

 2. Hei,
  Har du noen gode tips til grønt fyll som er gode og holdbare ii buketter? Som kan sås fra frø. Helst stauder men også ettårige? Liker bloggen din veldig godt og bruker den ofte:)

  mvh
  Randi

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her