En luftig krans av blodtopp, (du har neppe sett maken!)

Husker dere nypekransen jeg viste forrige uke? Denne kransen er basert på samme inspirasjon og ble funnet opp av Maria, men jeg fikk lov å binde den.

Kransen består utelukkende av blomstene til stauden legeblodtopp (Sanguisorba officinalis). Blodtopp er en genial staude som flere burde dyrke. Herdig, og danner lekre skyer i bedet, jeg har blogget litt om den her. Men over til kransen, som jeg håper kan inspirere deg både til å bruke blodtopp, og masse annet fint du finner i hagen eller naturen.

Ved spisebordet til Maria 🙂

Materialer for kransen:

  • Nylig klippede grener av legeblodtopp. Det er betydelig enklere å binde krans med blomster før de tørker enn når de er tørre!
  • En stor metallring som base. Du kan også lage en av grener du surrer, se her for guide
  • Tynn metalltråd for å surre fast blomstergrenene

Slik bant jeg kransen:

Jeg starter alltid ut med å feste metalltråden til grunnkransen, og så legger jeg på gren for gren av det som skal bindes med og surrer fortløpende fast. Samme tråd hele veien, fester altså ikke underveis.

Viktig å prøve å holde kransen ganske jevn hele veien rundt, med lik mengde blomster og ganske lik lengde. Et lite unntak der er at jeg lar første grenene stikke litt lengre ut, da kan jeg binde de ned når jeg kommer rundt og skal avslutte.

Underveis: Stopp opp og se arbeidet på litt avstand innimellom, du kan fort bli litt fartsblind.

Avslutningen gjøres ved at du jobber deg inn og nedover der du startet slik at det blir usynlig overgang. Dette er den mest fiklete delen av kranslagingen, men ta deg god tid så får du det til 🙂

Nesten ferdig!
Elsker at den er så tredimensjonal!

Og ja. Dette er en meget stor krans. En meter i diameter! Om du har plass på veggen og nok materialer å binde med så blir det veldig flott med store kranser, synes jeg. Kransen henger hos Maria, og fordi legeblodtopp tørker pent så kan den bli hengende på veggen til Maria er lei den 🙂

Nypekransen var like stor, den kan du se her. 

Slik lager du en flott nypekrans!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her