Spretten ekornungeuke – maaaaaaat!

ekorn og flaggspett
Det aller aller beste et lite ekornbarn veit er fettkartong! (det kan i allefall virke slik). Desverre er det ikke det eneste dyret på moseplassen som liker fettkartongen, så det blir gjerne litt krangel om godsakene.

Første gang jeg så ekornbarnet var mens det desperat forsøkte å få i seg restene i en praktisk talt tom fettkartong, og makan til engasjemang over å få slikke bollen! Kartongen ble gullende ren, og pelsen fet og fin. Som bildeserien viser så var det god balansetrening for den lille 😀
Alle bildene blir store om du klikker på de, så kan du bla deg gjennom med piltast.

hmm-hva-er-dettearrrg-er-ikke-lang-nokerre-du-flirer-avhmm-streeeekker-meg
hjelpdustekartongha-jeg-har-en-planendelig-matro

Men det er jo viktig med et balansert kosthold, og da gjerne med mat som ikke involverer riktig så mye balansering… Så det tok ikke lang tid før de prøvde seg på solsikkefrøene som mammaen er så glad i. I starten brukte de godt over et halvt minutt på å få i seg et frø, men teknikken perfeksjoneres daglig og de er nå nede i 10 sekunder pr frø. Fersken var også en sleger, og brødbiter. Akkurat brød har jeg måttet slutte med da det denne uken har vært stærinvasjon på moseplassen. Alle stærparrene har klekket ut omtrent fem unger hver, og selv om små ekornbarn greier å stirre ned en stær, så blir det noe annet når det lander 20 stykk på foringsplassen, stæren er ikke like begeistret for solsikkefrø, og ettersom det er favoritten til ekorna så holder jeg meg gjerne til det (og begrenser attpå den evindelige skrikinga til stærungene).

Det beste for meg med at de spiser solsikkefrø er at de da sitter rett utenfor verandadøra, i synsfeltet fra sofaen. Der har jeg jo den fantastiske foringsplassen min med alt av godsaker. I dag har jeg hatt ekornbarn innom fire ganger, og ekornmor to ganger. Det er rekord :D.
På foringsplassen er det også vann, både ett nytt lite basseng og den glasskåla jeg har hatt en stund. Vann er populært både hos store og små ekorn, og nå venter jeg spent på første badetur 😉

solsikke-ekornunge1solsikke-ekornunge2ekornunge-ferskenekornunge-drikker

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

21 KOMMENTARER

 1. Jeg er så lykkelig for at det ikke bare er spretten søndag lenger, tenk å få en spretten fredag også. Bildet med vannskåla var helt fantastisk!:-)

 2. hehe, godt å høre at det ikke blir for mye ekorn for deg da. Det er jo litt kjekt med nybloggen, her kan jeg sette «les mer» også trenger det ikke bare være ekorn når man kommer til forsiden.

  Strengt tatt kunne jeg jo ha startet egen ekornblogg, men ett sted går dog grensen for ekorngalskapen… *ler*

 3. Du verden så flotte bilder av de småtassene… Og sikkert uvant for hakkespetten å måtte stå i kø ved matdisken.. ;-)Aldri kjedelig med de der rundt i hagen. Vet du om de flytter langt fra barndomshjemmet når de er voksne?

  Vil i samme slengen fortelle at jeg har fulgt dine tips om blogging, laget meg en testblogg, og nå klarte jeg til og med å få to bilder ved siden av hverandre. Nå skal jeg se om jeg får laget tittelbilde (?) over hele bredden. Tuuusen takk! – og god helg!

 4. To herlige galskaper du har, hagegalskap og ekorngalskap 🙂 Jeg kan ikke få nok av noen av dem. Har du sett maken til nusselig hode bak vannskålen! Helt til å spise opp er han.

  Skal si du har det travelt om dagen med å passe på både store og små ekornvenner 🙂

 5. Så hyggelig at dere likte bildene da, det er jo på lykke og fromme om det blir bra eller ei. Står den stille så går det vanligvis bra, men å stå stille er jo kjeeeeeeeeedelig 😉

  Javisst, de er veldig artige dyra når de står og venter eller mobber hverandre vekk. Fuglene er stort sett reddere for ekorna enn ekorna er for fuglene, men er det mange, eller mye bevegelse så blir ekorna engstlig, spesielt de små. Duer som lander er det skumleste i verden, men om en due spaserer nærme for å spise så er ikke det så farlig.

  Det var helt kongefestlig her en gang jeg hadde lagt masse ny spennende mat på foringsplassen, eple, brød, solsikker, fett. og alt lå på en plass, og der satt ekornet (det voksne). Alle fuglene gikk rundt og lusket og kjekket seg og forsøkte å stjele en bit her og der, og ekornet bare satt midt i matfatet og åt og åt og brød seg ikke filla om alle fuglene.

 6. Takk for ny oppdatering om ekornbarna 🙂 Dette er morsomt å følge med på! Bildet av ekornet og flaggspetten er jo helt suverent. Stakkars fuglen som må se på at ekornet spiser opp maten…. 😉

 7. For et blinkskudd! Kommer innom her hver eneste dag jeg, for å se på nye bilder av ekonbarn i farta. Kjempekoselig!

  Ha en fin helg 🙂 hilsen Margrethe

 8. Å dette var da et nydelig bilde, med ekornungen og hakkespetten i treet der. Snakk om herlig utsikt.

  Takk for dine gode råd som alltid kommer godt med, Anne 🙂

  Ønsker deg en flott lørdag.

  Klem fra Lisemoren 🙂

 9. Hei
  Takk for hyggelig hilsen!
  Du har fin blogg 🙂 Mye lekkert her, som jeg må følge med på, tror jeg…
  Ja, plattingen blir bra! Følg med, følg med…;-)
  Ha en fin lørdag!
  Kristin

 10. Herlige bilder av ekornungene i aktivitet under måltidet.
  Jeg har satt et fuglehus på stativ ute, slik at småfuglene kommer til, her er det fire duer som gjør krav på mat først.
  Kjekt å kunne tilfredstille alle.
  God helg!
  Hilsen Jorunn

 11. takk for hyggelige hilsner alle sammen 🙂
  Og godt å høre at dere ikke går lei 😀

  Fuglemat på stativ har jeg også tenkt på, jeg pleier å henge matere fra trær, men nærmeste tre er slettes ikke i logisk synsfelt fra oppholdssone. Så stativ er nok tingen. Men, akkurat nå funker det bra med bakkeforing, det er ikke så mange duer annet enn at det går seg til heldigvis.

 12. takk for hyggelige hilsner alle sammen 🙂
  Og godt å høre at dere ikke går lei 😀

  Fuglemat på stativ har jeg også tenkt på, jeg pleier å henge matere fra trær, men nærmeste tre er slettes ikke i logisk synsfelt fra oppholdssone. Så stativ er nok tingen. Men, akkurat nå funker det bra med bakkeforing, det er ikke så mange duer annet enn at det går seg til heldigvis.

 13. Kjempelekkert! *hopper begeistret*

  Jeg koser meg glugg i hjel med bildene dine! Jeg er enig med mange andre om at bildet med vannbollen er helt fantastisk. Jeg ble også skikkelig fasinert av bildet av hakkespetten som sitter og venter på tur. Det er nok et bilde som det ikke finnes mange av!

  Idag har jeg lagt inn logoen til hageblogger på bloggen min, med lenke. Håper det er i orden? Jeg koser meg sånn med alle hagepraten. Kjempeflott for meg som sitter her i hagekaos og har ALLE muligheter åpne (annet enn tropisk hage, da….)

  Klem 🙂

 14. klart det er ok at du lenker til hageblogger-bloggen! Det er jo alltid flott at den blir brukt og anbefalt, målet med å opprette listene var jo rett og slett fordi jeg ønsker å gjøre det mulig for andre å finne frem til hageblogger 😀

 15. Du verden så morsomme og flotte bilder du har tatt her!! Fantastisk flott å se! Og så søt som den er. Skikkelig bedårende det siste bildet, der den sitter bak vannskåla! 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her