Moseplassen zoologiske barnehage

Det er virkelig artig å være i/ved hagen for tiden, for her yrer av små fjonete hårete nøster.
Her er noen av de små som jeg har greid å gjenkjenne:

flaggspett-barn-1
flaggspett-barn-2Flaggspetten har de siste dagene tatt med seg ungen sin, og her er den hjertlig velkommen. Den aller aller fineste fugleungen spør du meg 😀

Første bildet viser en hunne og hennes barn. Ungfuglen skilles enklest fra de voksne ved at den har en rød pannelapp/isse, denne beholder den frem til høsten. Den har også et lysere rødt parti under halestjerten enn de voksne og litt andre tegninger på vingen.

Jeg har skrevet om flaggspetten tidligere.

pilfink-barn-1
pilfink-barn-2Pilfinken var innom i forrige uke med sine små, og makan til liten bolle! Pilfinken ligner jo mye på gråspurv, men har sorte kjakar og er mye mindre og rundere, og junior her kunne jo nesten trille.

Det er ingen konkrete skillemerker på voksen og barn i følge fuglebøkene, men den unge skal være noe blassere. Min lille ball er det dog ikke vrient å se at er ungfugl, men den er nå veldig liten også da.

staer-barneflokk
staer-2Stær. Det er minst fem hekkende stærepar i området her, og hvert par får ca 5 unger hver. Myye stær her med andre ord, og de bråker noe enormt! Ekornungene synes dessuten det er superskummelt med en gjeng stær på foringsplassen så jeg har sluttet å fore med brød, enda jeg har en hel haug med tørt brød som snille mor har sendt meg for fugleforing. Føles litt slemt å ikke fore de sultne små rødlistede krabatene, men jeg orker ikke kakafoniet rett og slett. De kommer på besøk forde, men ikke like voldsomt. Og, som dere ser av bildet så er det ikke bare jeg som er lei av skrikende barn 😉

Ung og voksen stær skilles lett, ungfuglene har grå-brun drakt mens de voksne er sorte. Jeg ser at den nå gradvis blir mørker og får mønster, det brede bildet viser kun ungfulg, det er i fra i dag, mens det mindre bildet er noe eldre og viser yngre fugl og en plaget forelder. Jeg har tidligere lagt ut bilder av voksen stær.

ekornbarn-due
ekornbarn-toEkornbarna er vel godt omtalte skulle jeg tro, men for de av dere som ikke har fått det med dere så er jeg så heldig at jeg har to små ekornbarn boende i hagen 🙂

De og mora kommer nå daglig og forsyner seg av solsikkene og fettkartongen, men som oftest bare en om gangen. Duer som letter er forøvrig det skumleste i verden, men i spankulerende utgave så ser det ut til at dua er mer redd for ekornet enn omvendt. Jeg er også skummel, og de små har nå tatt til å kjefte på meg fra trærne, *sukk* jeg som bare vil koooose…

Det var noen av de jeg har greid å sikkert identifisere som barn her i hagen. Jeg har tidligere vist bilder av barneutgaven av kjøttmeis, gråspurv og gråtrost. Jeg har også rådyrkalv gående rundt her, men *kremt* den jager jeg vekk…

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

22 KOMMENTARER

 1. Så koselig du har det i dyrebarnehagen! 🙂 Her har det flyttet inn blåmeis i fuglekassa, og vi sniker oss rundt og prøver å få et glimt av den. Jeg ønsker meg virkelig et kamera som er godt nok til å fange dem i farta – det går fort for seg når foreldrene flyr inn og ut i en evig kamp for å få matet skrikerungene 😉

 2. Som du har underholdning om dagen!
  Fantastsk fine bilder med informasjon.
  Flaggspett klamret seg fast til en meiseboller her for tiden. Har med meg solsikkefrø og blandingsfrø fra butikken annen hver dag.
  Får vel ta en tur på felleskjøpet og kjøpe i store sekker igjen.
  Man blir så glad av å våkne til fuglesang lenge før hanen galer;)

 3. For et yrende liv det er i og rundt hagen din:)
  Jeg skjønner godt du ikke orker stærebarnas skrik og skrål for de er høylydte. Her pleier det å være et par stærefamilier hvert år, men i år har skjæra valgt vår hage og da ble det ikke plass til noen stær. Skjærene er ganske bråkete de og, jeg foretrekker faktisk stæren så jeg håper skjæra finner en annen plass til neste år.

 4. Som du har underholdning om dagen!
  Fantastsk fine bilder med informasjon.
  Flaggspett klamret seg fast til en meiseboller her for tiden. Har med meg solsikkefrø og blandingsfrø fra butikken annen hver dag.
  Får vel ta en tur på felleskjøpet og kjøpe i store sekker igjen.
  Man blir så glad av å våkne til fuglesang lenge før hanen galer;)

 5. Åååå, det er så gøy å se på de flotte bildene dine, og alt det du skriver. Takk for at du deler med oss. Du har jammen blitt en super fotograf!

 6. Så masse kjekke tilbakemeldinger da! Jeg er jo litt bekymra for at det blir for mye dyr og for lite planter på denne bloggen for tiden, men plantefronten er egentlig litt stusselig, mens det skjer mye spennende på fuglefronten 🙂

  Takk for all bildeskryt. Mange av disse er faktisk tatt gjennom ruta, tro det eller ei. Hjalp masse når mannen skura alle vinduene… Det er forresten mannen som har tatt det første bildet, det hvor flaggspetten forer. Han tar noen av bildene jeg viser, snille flinke mannen 🙂

  Dyr i flukt er omtrent umulig å fotografere synes jeg. Det blir som regel fussy og kun halve dyret. Har mye artige ekornhaler og vingestjerter… Det er når de sitter og spiser at jeg får de gode bildene, så foring er nok trikset for oss amatørfotografer 😀

  Skjære i hagen har jeg heldigvis ikke, trosten har gjort en god jobb med å jage, og jeg hjelper til når det trengs.

 7. Et utrolig blinkskudd av disse to fuglene!! Du er virkelig god på naturbilder. Ren nytelse å komme en tur på besøk til bloggen din:)
  Takker for hyggelig kommentar på bloggen min:)
  Ha en fortsatt strålende dag:):)

 8. For en vakker blogg du har, jeg liker å lese om fugler og dyr, og du har gjort det så nydelig. Håper det er greitt at jeg linker til din side, slik at jeg husker den!

 9. Ser ut som du har fått det meste på besøk hos deg. :)Kjempeartig å komme inn og både se og lese hva du har hatt besøk av. Vi har stadig hatt en Flaggspett på besøk her, den vil bare ha hjemmelaget meisebolle, og peanøtter er supert når han får det. Du er heldig som har så mye spennende på besøk 🙂

 10. Takk for trivelig kommentar!!! Jeg er så gled i fugler og blir litt misunnelig over tilgangen din til dem..(har en bror som har doktorgrad på gjøk)..men her jeg bor er det så steinete og lite vegetasjon..at jeg må et sykke vekk for å se andre enn måsen da…..ha en super kveld!!

 11. Ja, jeg regner meg absolutt som heldig med besøket! Det har virkelig tatt seg opp i år i forhold til i fjor, så litt langsiktighet i foringa er tydligvis fordelaktig. Det er jo helt vittig at en kan få så mye dyreliv midt i ett boligfelt i Oslo.

  Hjemmelaget meisebolle, eller fettkartong som jeg kaller det er den absolutte favoritten til flaggspetten her også Rune, og jeg lager gjerne til 🙂

  Miamor, måse er det heldigvis lite av her, de hadde vel gått stæren min en høy gang i masefaktor tror jeg. Men du har jo andre ting i nærmiljøet du da, som drivved og rustfunn 🙂

  Katrine K, naturligvis er det greit at du lenker! Og hyggelig å høre at du liker bloggen 🙂

  Berit, fin dag til deg også!

 12. Hei,Anne.
  For en fantastisk dyrebarnehage du har. Jeg lærte også noe nytt om stemorsblomster,visste ikke at de var spiselige.Det skal prøves som kakepynt,både kandiserte og «in natura.»Takk for tipset

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her