Frøken Markblomst – konkurranseutlysning

frk-markblomstEtter en rask avstemning ble det i natt klart at tema for julikonkurransen ble det samme som i fjor (også avgjort ved avstemning), nemlig Markblomst!
Markblomster er de blomstene som vokser vilt i Norge, alle de blomstene som gleder oss når vi kjører langs veien, som stikker hodet optemistisk frem mellom hus og belegning i byen, og som gir små fargeklatter i skog, mark, fjære og fjell. Du finner de gjerne også i hagene, både i kultivert form nøye pleiet av hageeier, eller som små overaskelser brakt inn med vind ol.

Denne konkurransen er en mulighet for deg til å vise frem en av alle de markblomstene som gir oss så mye glede, konkurransen er åpen, uhøytidlig, og til for akkurat deg!
Påmeldingen er nå stengt. Alle kandidatene kan sees i egen post, avstemningen er åpen for alle 🙂

Hvordan delta:
* Ta eller finn frem et bilde av kandidaten (kun dine/familiens bilder)
* Gi kandidaten et personlig navn, som ikke er identisk med norsk eller botanisk navn, (men inkluder gjerne det ekte navnet i presentasjonsteksten om du kjenner det). Det er flere grunner til at jeg ønsker unikt navn, den viktigste er at det ofte kommer flere planter av samme sort, og da er det ikke noe særlig at en av de heter planteslaget. Se tidligre konkurranser for ideer.
* Skriv en beskrivelse. Beskrivelsen kan være så kort eller lang du ønsker. Du kan beskrive planten, hvorfor du liker den, eller fortelle en anektote, eller noe helt annet, helt opp til deg.
* Post det hele på egen blogg, eller om du ikke har blogg send til meg over e-post (moseplassen-alfakrøll-gmail.com). Det er fint om du i din presentasjon lenker til denne bloggen slik at dine leser kan følge med videre, og kanskje blir også de inspirer til å delta 🙂 Om du vil kan du gjerne bruke appen/illustrasjonen som hører til konkurransen. (kommer senere når jeg får laget)
* Skriv en kommentar i denne posten om at du har presentert deltager, dette er viktig og må gjøres uansett hvordan du sender inn bidrag!
* Alle kandidater presenteres her på bloggen, og det lenkes så til de respektive blogger/nettsteder.
* Vinner kåres ved avstemning, det er ingen premier utover heder og ære.

Påmeldingen er åpen frem til og med tirsdag 14 juli.

For mer detaljert regelverk og oversikt over tidligere konkurranser se samlesiden for konkurransen
Vinneren av frøken Markblomst 2008 ble Frøken Maria, en nøkkelblom, og det var Liv med bloggen Livs som presenterte henne.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

48 KOMMENTARER

 1. Sommer er utetid, så dette ble fort og gæli:)) Har en kandidat etter en sjokkerende tur tidlig i dag. Den blir lagt ut om litt(kanskje ikke før i morgen da)

  Sola skinner:)og yngsten skal til naboen og ligge i telt. Det er herlig sommer det! Han har ligget i hagen her i to uker også.

  Ha en fin uke, Anne!

 2. Hei Anne!

  Jeg sender bildet av Frøken Uskyld og hennes venninner som mine representanter til kåringen av Frøken Markblomst!
  Jeg har flere kandidater, men endte til slutt med disse.

  Håper ‘alt går så meget bedre nu’ ;:O)

 3. Flott Hege og Gunda 🙂

  Gunda, dersom du mener å skifte den bloggen du har fra blogspot til blogspot.com så veit jeg lite om det, jeg tror dog ikke det er noe vrient, men har ikke gjort det. Jeg ser det er flere som har gjort det i det siste rundomkring, kanskje noen av de kan gi gode råd.

  Jeg byttet jo både bloggadresse og plattform. Enkelt kan man si at jeg byttet program som jeg skriver bloggen i, ikke blogger som blogspot bruker, men wordpress. Det er litt jobb, om det er vrient eller ei kommer vel helt ann på hvor datakyndig man er.

 4. så flott med alle deltagerene 🙂

  PS: dersom dere poster kommentar her med lenke (noe det er flott om dere gjør) så hender det at den stoppes av søppelfilteret mitt, jeg ser det vanligvis innen en dag og frigir den.
  Dersom kommenaren ikke dukker opp så legg gjerne igjenn en kommentar uten lenke, sånn i tilfelle den ikke ble registrert. Det skal ikke være nødvendig, men man veit jo aldri.

 5. 😀

  hurra hurra hurra for alle som er med, sitter med presentasjonene nå, og det er kjempeartig å se det samlet slik, masse ulikt 🙂

  Husk, påmelding ut tirsdags kveld!

 6. Tusen takk for navn på markblomsten min, du kan utrolig masse om blomster! Og navnebytte er foretatt, mitt bidrag heter nå Frøken Jonsok 🙂 Ha en fin dag!

 7. Har ikkje hatt tid til å sjå på dei andre kandidatane, vi står midt i oppussing av huset 🙂 Håpar ikkje at eg sender inn eit bilde som liknar på nokon av dei andre sitt no då.. Her er mi frøken; Frøken Tiril Tistel. Takk for at du står på Anne, til stor glede for meg og mange andre. Synst eg blir flinkare til å SJÅ alt det vakre rundt meg 🙂

 8. Flott frøken, og den var helt ulik alle andre 🙂

  Utrolig hyggelig å høre at jeg kan være med på å berike dagen din, jeg har samme glede av å lese andres blogger, men blir innspirert og påvirket til å glede seg over det som er rundt oss 😀

 9. Blåklokker er vakre de villrose, absolutt 🙂

  26 deltagere med så langt, men påmeldingen er åpen ut kvelden, så det blir nok flere tenker jeg 🙂

 10. Bente, det er ikke for sent 🙂

  Jeg er ikke klar til å legge ut presentasjonen enda, så jeg tar i mot frem til kl 10 i morgen tidlig. Håper å få ut presentasjonen til lunsj.

 11. Hei Anne:) Legg inn samme innlegg her som eg har lagt inn under ditt siste innlegg, slik at du skal få det so raskt som råd ift presentasjonen 😉

  Hei Anne! Ja, synst og at det første er fint! Du kan godt ha rett i at det er to ulike sortar, for det er to ulike fargenyanser på dei.. eh ja, min bilogektemann vart tilkalla, og seier at det dreier seg om to arter ja;) Den eine er ein åkertistel, den andre er ein knoppurt, utifrå blada.. Hm jaja, Tiril Tistel må vel kanskje bli bilde nr 3 då, eller ? Eller ho får bli omdøpt til Kajsa Knoppurt? Varm helsing i natta frå IngridMarie

 12. Ps. Ja, so har eg faktisk lært meg ein ny sort i dag, hehe. Det skal bli kjekt å dra på ferietur snart,straks oppussinga er overstått, då må alltid «Store illustrerte flora» frå Teknologisk forlag vere med, prøver å lære nokre nye sortar ettersom vi treff på dei, i Norge, Sverige eller Danmark.. Og no er eg alt i gang! Takk for hyggelig tilbakemelding og tolmodighet med oss litt uerfarne, men interesserte, naturelskere 😉 God natt frå IngridMarie

 13. hehe, joda, jeg har slitt litt med å identifisere tistler før serru, derfor var jeg litt oppmerksom. Sitter her med to flora og blar og prøver å sette navn på alle deltagerene, skal bli spennende å se hvor mange jeg kommer til å bomme på *ler*
  Flora på tur er uvurderlig, kjempeskøy å finne ut hva ting heter og er i slekt med. (hehe, jeg veit andre ikke blomsterintresserte synes dette er supersnålt).

  Vettu, for noen år siden var mannen og jeg på en fin lang bilferie på vestlandet (en av flere), og da hadde vi konseptet: dagens blomst, det vil si at vi gikk inn for å finne en ny blomst/plante hver dag som ingen av oss kjente. Så identifisere den og pugge navnet. Lærte litt nytt da.

  Jeg har redigert litt på bilde tre, håper du synes det er ok.

 14. Hjertelig takk, Anne! Du er ein knupp 🙂 No er trappa malt svart her, so no kjem eg meg ikkje opp og får mala meir i natt, og dermed tek eg natta 🙂 Reknar med at det er to små som står opp om ein 4 timars tid.. Puh, takk og pris for sommermorgen på nrk..men den som står opp med ungane får gå å legge seg igjen i 12 tida-og det er skjønt 🙂 God natt fra IngridMarie

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her