Moseplassen zoologiske barnehage, del to

Her har dere noen flere av alle de fugleungene som jeg fikk oppleve her i hagen i år. Om du gikk glipp av første posten så finner du den her: Moseplassen Zoologiske barnehage del en.

linnerle-forer
linnerle-barnLinnerla: En dag hørte jeg rare lyder utenfra når jeg var på kjøkkenet, og der, på toppen av vedstabelen sto det en liten linnerle og ropte på mat. Jeg har lurt på om det var noen fugler som hekket i vedstabelen, for ekornmoren var i en periode skrekkelig interessert i å utforske akkurat der. Om det var linnerla og at den greide seg, eller om det var noe annet som ble mat er ikke godt å si, men jeg har nå flere små trippende grå streker i hagen. Linnerleungfulgene har litt andre tegninger enn foreldrene, fargene er de samme, men i annen fordeling.

roedstrupe-barnRødstrupe. Jeg gav opp å få fine bilder av rødstrupeungene, de var så ufattelig sky atte, men veeeldig søte. Helt unge rødstrupebarn har brunspettet drakt, så det er kun fasongen som ligner på foreldrene. Rødstrupen er en fast gjest her, men holder seg mest i utkanten, ikke så ofte den våger seg frem på foringsplassen ved hagedøra. Ungene opphold seg kun mot den naturaliserte delen av tomta..

groennspett-barn
groennfink-fjonball1Grønnfink. Jeg speider jo alltid etter nye fugler, og nå i hekkeperioden spesielt etter nye varianter av kjente kjære. Når en fugl ser litt rar ut, så spretter jeg til og griper etter bøkene og prøver å se om det kanskje er en ungfugl. Grønnfink er en slik som jeg måtte sjekke boka for å bli sikker på første gang jeg så, for den ligner litt på foreldrene. Den store forskjellen er at den har stripete/langprikkete drakt, spesielt på buk. Men når fuglemor, syngende (kåt?) fuglefar og de åtte ungene landa i matfatet var jo ikke tvilen stor, jeg huser grønnfinkbarn 😀

graatrost-barnGrårosten var tidlig på runde to, jeg la merke til at det var en par fugler som samlet redematreale mens det såvidt var små trostfjonballer ute av rede, så enden er dette noen som mistet ungene sine, eller bare er late bloomers, eller så er de kjappe i avtrekkeren på kull to. Fint er det nå lell for meg, for så har jeg søte klønete badende gråtrostbarn lenge 😀

flaggspett-serie-barn
flaggspett-forerDet er ikke lett å være flaggspettunge tror jeg, for her er kun en fettstasjon, og den er det helt klart at pappa er sjefen over…. Han lille fyren her prøvde seg på å forsyne seg selv, men det skulle ikke pappa ha noe av kan du skjønne.
Men etter en repimate og tid i skammekroken så fikk den lille mat av faren sin 🙂

kjoettmeis-forerVi hadde nok minst to hekkende kjøttmeispar, for her var det mengdevis av de små ganske lenge. Veldig søte, og veldig kravstore. Fettkartongen var populær, og de satt gjerne i kø og ventet på å få komme til når de ikke greide å skrike seg til maten 😉

graspurv-ungeGråspurven har allerede foret opp to kull, denne ille luringen forvillet seg inn i huset for en uke siden, og jeg hadde et svare strev med å få overbevist den om å fly ut igjenn. Bak sofaen og bak bøker og bak boller og bak potter var langt mer fristende en å fly mot vinduer som var åpnet. Dette var siste stoppested, og der lot jeg den sitte en par minutter å hvile seg, før jeg til slutt lykkes å få den til å fly rett vei.
Vest-vinduene her på moseplassen ser forresten litt pussige ut for tiden. De reflekterer himmelen så fint at alle de mindre observante fugleungene til stadighet brakte inn i de, så jeg endte med å sette en masse teipstriper på de. Heldigvis hjalp teipen, og uansett så var det ingen skader å se, men det kan jo ikke være bra å dryle inn i ruta sånn akkurat.

ekorn-rognEkornungene er vel ikke barn lenger, men de er nå barna mine lell da 😉 Og jeg kunne jo ikke lage en post uten de? Nå har de og de fleste fuglene flyttet hjemmefra, men jeg er ganske sikker på at jeg får besøk av de igjenn senere, og enn så lenge så har jeg riklig med arkivbilder vi kan kose oss med på søndagene 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

10 KOMMENTARER

 1. Så flotte bilder! Og den grønnfinkungen, utrolig sjarmerende! Jeg kjenner grønnfinken bare som en skikkelig kranglefant, så det var artig å se dem fra en annen vinkel. :-).
  Hadde forresten besøk av en ekorntass idag.. den satt i treet og ristet halen sin så voldsomt at jeg var redd den skulle deise i bakken. Vet du hva det er for et signal? Revirmarkering eller bare i litt rockehumør?

 2. Levendel, hehe, joda, de bråker jo mye disse ungene. Lyd er morsomt det, men kan bli litt mye. Den lyden får jeg jo ikke fanget, men det synes jo itt på bildene ja 🙂

  så artig med besøk prunella!
  Den viftingen med halen er et tegn på at den er sint eller urolig, den gjør det for å tøffe seg ja. Jeg har sett mine gjøre det når de ser noe/noen som de er usikre på. Neste hakk på stigen er at de begynner å stampe med føttene og kjefte, forskrekkelig underholdende egentlig 😀 (hehe, jeg pleier å trekke meg stille unna når det skjer, men den haleviftinga bryr jeg meg ikke om.)

 3. Hehe Anne – ja, sånn er det. Alt man kan er enkelt 🙂 Inteligens sitter i interessen også – det er min erfaring iallefall. Det jeg tenkte er at jeg bare må invistere litt tid i å forstå hva jeg gjør og vite hva som skjer når jeg gjør ting :). Takk for gode råd – jeg skal nok få det til og takk! Du er alltid hjelpsom. Nydelige fuglebilder. De er så klare og flotte at det er en fornøyelse å se. Fuglebilder er ikke lett heller. Snakkes. Hanne

 4. Levendel, hehe, joda, de bråker jo mye disse ungene. Lyd er morsomt det, men kan bli litt mye. Den lyden får jeg jo ikke fanget, men det synes jo itt på bildene ja 🙂

  så artig med besøk prunella!
  Den viftingen med halen er et tegn på at den er sint eller urolig, den gjør det for å tøffe seg ja. Jeg har sett mine gjøre det når de ser noe/noen som de er usikre på. Neste hakk på stigen er at de begynner å stampe med føttene og kjefte, forskrekkelig underholdende egentlig 😀 (hehe, jeg pleier å trekke meg stille unna når det skjer, men den haleviftinga bryr jeg meg ikke om.)

 5. Rålekre bilder! De gjør at jeg nesten er lei meg for at vi ikke forer fugler nå på sommeren. Men det er jo på grunn av kattene – så jeg får vel være fornøyd med å ikke ha unger her likevel.

  Men åååå det hadde vært fint å være hos deg og se alle dine små!

  Klem

 6. Hei og hå!
  Så fine bilder du tar!!!Vårt innholdsrike dyrerike beriker også mitt liv, så takk for titten på bildene dine!
  Lurte, med det samme, på hvorfor mitt innlegg på hageblogger ikke kommer øverst når jeg har et innlegg?
  Ha en fortsatt fin dag i pakt med naturen;)
  Mvh
  Kristin

 7. Hei og hå!
  Så fine bilder du tar!!!Vårt innholdsrike dyrerike beriker også mitt liv, så takk for titten på bildene dine!
  Lurte, med det samme, på hvorfor mitt innlegg på hageblogger ikke kommer øverst når jeg har et innlegg?
  Ha en fortsatt fin dag i pakt med naturen;)
  Mvh
  Kristin

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her