Sånn ser mygglarver ut!

mygglarveJeg har vokst opp i et av østlandets mest myggbefengte områder, men mygglarver har jeg ikke sett før jeg for noen dager la merke til at det var liv i ei plastbalje jeg bruker i hagen. Lure mannen trodde det var mygglarver, noe kjapp googling bekreftet.

Det finnes i Norge 29 familiegrupper og 2000 arter mygg, men den vi vanligvis kaller mygg i Norge er stikkemyggen, Culicidae.

Det er kun hunnen som stikker og suger blod, noe hun gjør fordi hun trenger protein for å utvikle egg, hannen nøyer seg med å spise nektar. Myggen utvikles fra egg, til larve, til puppe til ferdig mygg.
Les mer om myggen på Wikipedia

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

16 KOMMENTARER

 1. Stilig, det tror jeg ikke at jeg har sett noen gang. Takk for lærdom 🙂 Tenk så mye man ikke vet om disse små krypene egentlig.

 2. Er det slik den ser ut? Mygg har jeg ikke truffet på hittil i sommer,men har i dag plukket små snegler fra blader på liljer og gladioler.

 3. hehe, hvem skulle tro at jeg skulle la meg fasinere over mygg, men det har jeg altså, og dere med 🙂

  Tøft, har du greid å identifisere din lokale mygg Phalloides!

  Miamaria, ja, tenke seg til, her drar vi alle over en kam, onde som vi er… (ler ondelatteren), trøster meg med at damemyggen trenger herremyggen for å lage barn, så da er det jo smart å klaske herremygger også…

  Ellers så må jeg jo få dele med dere at jeg som oftest er en skikkelig kjiping å ha rundt når man sitter ute og noen klager over at det er mye mygg. Så lenge de kan telles så er de ikke mange… (og det gjelder også myggestikk, først når det ikke går ann å telle myggestikkene er jeg villig til å vedgå at noen har mange myggestikk *ler*)

 4. Humre. Det er ganske fasinerende hvor raskt det blir liv i en balje med vann. Vi har en god del av den gjengen der i vannet til dyrene :-). De lever nok sjelden lenge nok til å bli mer enn en larve. Enten blir de supet opp av en hest, en hund, en katt eller en høne. Eller de opplever plutselig at de helles ut i den store verden når a mor eller’n far kommer for å gjøre rent og skifte vann.

 5. Har tømt ut nokre mygglarver i år ja. Oppdaga dei bla anna i bassenget til ungane som hadde vorte ståande med vatn i. Skjøna fort at det var mygglarvar og sørga for at dei ikkje fekk vekse opp og plage meg på verandaen;)

 6. facinerende!! mye man tar for gitt og ikke legger merke til… men, jo eldre man blir, dess mer undrer man seg over disse små «bagateller».. slik oppnår man visdom… og det er en deilig ting:o))

  god natt

 7. Stilig bilde av noe eg helst ikke vil i kontakte med.
  Eg reagere sånn på stikka. Men det var jo moro å se bilde, har ikke sett nor slikt før, tror jeg.

 8. hehe, hvem skulle tro at jeg skulle la meg fasinere over mygg, men det har jeg altså, og dere med 🙂

  Tøft, har du greid å identifisere din lokale mygg Phalloides!

  Miamaria, ja, tenke seg til, her drar vi alle over en kam, onde som vi er… (ler ondelatteren), trøster meg med at damemyggen trenger herremyggen for å lage barn, så da er det jo smart å klaske herremygger også…

  Ellers så må jeg jo få dele med dere at jeg som oftest er en skikkelig kjiping å ha rundt når man sitter ute og noen klager over at det er mye mygg. Så lenge de kan telles så er de ikke mange… (og det gjelder også myggestikk, først når det ikke går ann å telle myggestikkene er jeg villig til å vedgå at noen har mange myggestikk *ler*)

 9. Jotakk, du, den kjenner jeg litt for godt her i mygghølet mitt! Ta enhver neve jord hos meg, tilsett vann og du har drøssevis av dem. Og egga kan ligge i 12 år og fortsatt klekke, urgh!
  (Men det er en djevelsk glede å helle mygglarvene ut av dammen i trillebåra og vite at akkurat de der stikker meg aldri, hehe!)

 10. Her var mykje eg ikkje visste om myggen! Takk for eit interessant tema, Anne. Fekk sving på engasjementet dette 🙂
  Her hos oss er nok knotten den verste plagen, ikkje så mykje mygg heldigvis!

 11. Her er det heldigvis veldig lite knott, men jeg har opplevd de sorte skyene på vestlandet ja. Her jeg bor nå er det i det hele tatt lite både knott og mygg, deilig! Det går ann å ha vinduer oppe og det går ann å sitte ute om kvelden, fantastisk 😀

  Men men, myggen er vel godt for noe den også..

 12. Sånn har vi mye på myrene på hytta. De er nøye studert av meg og ungene ja. Her har vi knottelarver i dammen, men fisker de opp i ny og ne med en sil. Hjelper ikke, det var like mye knott før jeg fikk dam og like mye etterpå:)

  Artig å studere insekt i de forskjellige fasene syns jeg også!

  🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips